Sain tänään hampaat kuntoon. Viime vuonna loppuvuodesta tilasin ajan hammaskiven poistoon, kuukauden kuluessa se järjestyikin. Tuolloin hammashuoltaja totesi, että taitaa olla muutama reikäkin. Sain ajan hammaslääkärille tarkastukseen ja toisen paikkaukseen. Lopulta ilmeni vielä vielä neljännenkin hammashoitolakäynnin tarve - toinen reikä. Ensimmäisellä hammaskivenpoistokerralla aikaa meni lähes puoli tuntia, seuraavilla kolmella kerralla maksimissaan vartin kerrallaan eli lääkäriä tarvitsin tarkastukseen ja kahteen paikkaukseen yhteensä noin 40 minuuttia.

Saadakseni hampaat kuntoon jouduin järjestelemään kolmena päivänä koko päivän tai osan päivän poissaolon töistä. Ensimmäisen tapaamisen sain onneksi sovittua joululomapäiville. Tänään hammaslääkärin nopsassa hoidossa ollessani pohdin, että miksi kummassa näitä ei voinut hoitaa kerralla. Ensin olisi tarkastettu ja otettu pikakuvat, sitten isketty puudutukset ja laitettu kaksi paikkaa. Aikaa ei olisi mennyt kuin maksimissaan se samaiset 40 minuuttia. Nyt minulle oli varattu lääkärille kolme puolen tunnin aikaa. Lisäksi jouduin järjestelemään mielestäni aivan suotta kolmen päivän etätyöpäivät yhden sijaan.

En valita - hoito oli hyvää ja pääsin vastaanotolle "vain" muutamien kuukausien odotuksella. Kuitenkin nopeammin olisi päässyt joku toinen, jos minun hoitokertani olisi isketty yhteen. Olisiko siis vastaanoton ajankäytössä tehostamisen varaa...