Eduskunta on viikon päästä jäämässä kesälomalle, mutta tämä viikko on ollut sellaista lomalle lähdön juhla-aikaa. Keskiviikkona käytiin moikkaamassa pääministeri Vanhasta Kesärannassa - niin kuin jokavuotinen tapa on. Yleensä tiistai-iltana käyvät hallitusryhmien edustajat ja keskiviikkona oppositioryhmien.

Tällä kertaa vieraiden puolesta kiittäjien rooli oli KD-ryhmällä. Ns. perinteisenä jäynälahjana veimme Vanhaselle käsin tehdyn keskisuomalaisen kirveen, jonka tuoteseloste kertoi terävyyden uudesta ulottuvuudesta. Kirveellä voisi olla töitä paitsi Vanhasen omassa klapin teossa, niin myös hallituksen politiikassa ja EU:n pykäläviidakossa.

Vanhasen bravuuripihvejä emme päässeet maistelemaan. Mutta uusia perunoita, korvasieni- ja maitokastiketta sekä montaa muuta ihananmakuista supisuomalaista herkkua. Kesärannan keittiö on kieltämättä erinomainen.

Musiikista vastasi jokin Sibeliusakatemian soitinporukka. Lordia ei kuultu, vaikka Vanhanen onkin ilmoittautunut faniksi. Lienee keikkahinnat nousseet niin kovasti, että hallitukselta liikenevät rahat menevät Ylen tukemiseen, jotta saadaan euroviisut pystyyn vuoden päästä.

Tänään juotiin ryhmässä kesäkahvit ja syötiin jätskit. Kiitoksensa sai lomien jälkeen eläkkeelle siirtyvä KD-lehden eduskuntatoimittaja Maija Hurri. Yllätyksenä minulle ja eduskuntasihteeri Leena Juvoselle tulivat Keskuskauppakamarin kunniamerkit. Me kun olemme olleet jo 15 vuotta eduskuntaryhmän palveluksessa. Uskomatonta, miten näinkin nuoren ihmisen elämässä aika kuluu ;-) Ensi kertaa olen menossa nyt myös kauneushoitolaan - ryhmältä saadun lahjakortin kanssa. Pitäähän kunniamerkin kantajien olla siloposkisia ja edustavia vielä ne seuraavat 15 vuotta.