Tänään on selvinnyt, että KD:n ehdokasmäärä kiipesi selvästi yli 1900:n. Se on kasvua ehdokasmäärässä yli 10% eli lähes 200 ehdokasta neljän vuoden takaiseen verrattuna. Huomenna aiomme juhlia asiaa töissä kakkukahvein.

Eilen uutisissa mainostettiin ahkerasti, että Kokoomus on kasvattanut ehdokasmääräänsä, niinpä - eilisten lukujen mukaan 22 ehdokkaalla eli käytännössä tulos on sama kuin viime vaaleissa. Huomasin heidän mielenkiintoisen tiedotteensa, jossa kasvua oli saatu kehittyä "korkeamman" matematiikan konstein.

Tässä kokoomuksen tiedotteesta: "Kokoomuksen ehdokasmäärä kasvoi lähes 20 prosenttia suhteessa vuoden 2004 vaalien ehdokasasetteluun."... "Kasvuprosentissa on otettu huomioon se, että vuoden 2004 vaaleissa ehdokkaiden teoreettinen maksimimäärä (täydet listat kaikkialla) oli huomattavasti suurempi (17 868 ehdokasta) kuin vuoden 2008 vaaleissa (15 579 ehdokasta) lukuisista kuntaliitoksista johtuen."

Kokoomus oli ehdokasasettelun ennakkosuosikki ja siksi sille varmasti oli kova pala, kun vihreät, kridet ja persut tekevät pieninä puolueina monin verroin kovemman tuloksen.

Meillä sentään mennään ihan perinteisen laskuopin mukaan, ettei tarvitse yrittää kikkailla tällaisilla prosenttinousuilla, vaikka totta toki, että valtuutettujen paikkoja on näissä kisoissa tarjolla selvästi vähemmän kuin aiemmin. Se vain kirkastaa KD:n tuloksen arvoa.