950978.jpg

950978.jpg

950978.jpg

 

 

 

 

Sain tämän kauniin punaisen silkkiunikon sähköpostiini tänään herrasmieheltä, joka oli lukenut edellisestä blogikirjoituksestani, että unelmoin unikoista pihallani. Ilahdutus onnistui... Kiitos! Kun kukan monistaa, niin johan on unikkoketo blogissa  :-)

Unikkopellot vaikkapa Afganistanissa ovat kaikkea muuta kuin kauneutta varten: ne kylvävät kurjuutta ympäri maailmaa. Suomessa ooppiumiunikon viljely on laillista, mutta arvatenkin rohdosten valmistaminen siitä kiellettyä. Siperianunikosta en tiedä muuta, kuin että se on myrkyllinen kasvi.

Tänään olin KD:n venäjänkielisen osaston kokouksessa alustamassa kristillisdemokraattisesta ideologiasta. Venäjänkieliset ystävämme osaavat melko hyvin suomea, mutta silti esityksestäni taisi osa mennä "ohi", vaikka yritinkin olla selkeäsanainen. Kuitenkin olen hyvin tyytyväinen siitä, että nimenomaa maahanmuuttajaystävämme ovat olleet kiinnostuneita paneutumaan puolueen ideologisiin perusteisiin. Se on hyvä lähtökohta.

Olisi tärkeää, että myös suomenkieliset uudet jäsenet (ja tietysti myös vanhat) jaksaisivat edes muutaman illan paneutua periaatteellisiin kysymyksiin. Kuten - mitkä ovat kristillisdemokratian erityispiirteet, jotka erottavat sen muista keskeisistä ideologioista ja toisaalta mikä on kristinuskon ja kristillisdemokraattisen ideologian eroavaisuudet ja funktiot. Aiheeseen aiotaan paneutua puolueen koulutusohjelmassa ensi vuonna 2.2., kun KD:n 50-vuotisjuhlavuoden alkajaisiksi Helsingissä järjestetään ideologinen seminaari.

Vielä Venäjään... eilen kuultiin, että presidentti Putin ei todellakaan ole kiinnostunut luopumaan vallasta, vaan on mitä todennäköisimmin pyrkimässä maansa pääministeriksi presidenttikautensa päättyessä. Näyttää vahvasti siltä, että Venäjästä on tulossa yhä vahvemmin yksipuoluejärjestelmä, pääministerin asema vahvistuu ja presidentistä tulee hänen adjutanttinsa. Venäjällä kun ei perustuslaki häiritse liikaa, jos pitää toteuttaa joku tärkeä hanke, kuten vallan säilyttäminen Putinilla. Se on ilmeisesti sitä venäläistä demokratiaa.