Tänään tuli tunne, että oloni on kuin yhdeksännellä kuulla raskaana. Voi kuulostaa melkein täysin absurdilta analogialta, kun kerron mitä odotan.

Jo pari vuotta olen haavaillut KD:n verkkovastaavana puolueen nettisivuston uudelleen synnyttämisestä. Vanha sivusto on ollut niin teknisesti kuin ulkoisestikin vanhentunut. Kevään vaalien jälkeen ryhdyin tosissani puuhaamaan uudistusta sopivan hengähdystauon koitettua vaalien välillä. Pian saatiin puolueessa ratkaisut aikaan ja tiimi pystyyn. Kesä tehtiin suunnittelutöitä ja valittiin toimittaja. Nyt syksyn olen puurtanut yhteistyökumppanimme Interactive Partnersin osaavien ja ystävällisten nuorten ammattilaisten kanssa. Homma etenee aikataulussa.

Ensimmäisen koulutuspäivän jälkeen olemme päässeet kokeilemaan ohjelmaa. Käytännössä se on minun kohdallani tarkoittanut sitä, että pian pari viikkoa olen puurtanut usein puolille öin sivuston synnyttämiseksi. Uuden sivuston synnyttäminen on monen puurtajan yhteistyötä. Se tavallaan jännittää, mutta luo samalla paljon iloisia odotuksia. Tavoitteena on saada aikaan paras puoluesivusto Suomessa. Vuodenvaihde, jolloin sivuston synnytyksen laskettu aika on, näyttää olevan yhtä aikaa niin lähellä ja kaukana.

Projektit - kuten vaalikampanjat tai tällainen laaja ja moniulotteinen verkkouudistus yhdistettynä viestinnän laajempaan kehitystyöhön - ovat sellaisia haasteita, joista pidän. Olkoonkin, että ne suorastaan näännyttävät, sotkevat normaalit rutiinityöt, vievät paljon voimia ja kaappaavat mielen.