Ministerivalinnat jatkuivat tänään - yllätysten linjalla. Keskustan listalta osasin veikata vain kolme valintaa täsmälleen oikein. Väyrysen tahtoon taipuminen laskee epäilemättä hallituksen kansansuosiota jo kättelyssä. Mitä huomaamattomammaksi hän työssään jää, sitä parempi suosioluvuille.

"Vanhaan kettuun" luotettiin myös maatalousministerin valinnassa. Siinäkin imagosyyt olisivat puoltaneet tuoreemman voiman valintaa. Mutta toki ymmärrän, että näissä valinnoissa on pitkälti kyse myös Keskustan sisäpolitiikasta ja sen suhdanteista. Vanhasen ei kannata omaa kenttäänsä suututtaa.

Paula Lehtomäen tulossa oleva uusi vauvaloma on yllätys sekin. Hienoa että perhe kasvaa! Mari Kiviniemen olin kuvitellut ilman muuta ulkomaankauppa- ja kehitysministeriksi Lehtomäen työn jatkajana, kun tätä jo edellisellä vauvalomalla tuurasikin. Ehkä perhesyyt ovat painaneet tässä kohdin, kuten Lehtomäelläkin. Kuitenkaan helsinkiläistynyttä Kiviniemeä en ensimmäiseksi olisi kuvitellut kuntaministerinä. ... Saapa nähdä, miten uusi hallitus tulee itsensä kanssa toimeen.

***

Mielenkiintoinen ja suorastaan poikkeuksellinen ilta oli tänään Nummi-Pusulan valtuustosalissa. Kyseessä oli Vihdin, Karkkilan ja Nummi-Pusulan kunnanhallitusten yhteistapaaminen, jossa kuultiin ja keskusteltiin kuntien perusturvayhteistyön valmistelun etenemisestä. Tilaisuuden henki oli hyvä ja keskustelu antoisaa. Avointa kehua alustuksistaan saivat kunnanjohtaja Eero Soinio ja perusturvajohtaja Tarja Saaren-Seppälä, tosin naapurikuntalaisten taholta. Se oli kuin musiikkia korville.... Kieltämättä he parastaan pistivät.

Kaiken kaikkiaan tilaisuus oli hyvin antoisa.Kriittisiä kysymyksiä tuli vain muutamia ja nekin - kuten arvata saattaa - nupulaisten suunnalta. Vaikka olinkin kunnanhallituksen ja valtuuston äänestyksissä sitä mieltä, että neuvotteluja Lohjan suuntaan olisi pitänyt jatkaa, tuli positiivinen fiilis niukasti voittaneen neuvottelusuunnan valmistelutyön etenemisestä. Naapurikuntien johtavien päättäjien näkemykset herättivät luottamusta. Hukassa ei suinkaan olla - mitä nyt kunnan sisällä itsemme kanssa.