Terveisiä KD:n puoluevaltuuston kokouksesta, jossa toimin sihteerikkönä. Aina kiva tavata vanhoja ja vähän uusiakin puoluetuttuja ympäri maata. Tänään puitiin hallitusohjelmaa, vaaleja ja suunniteltiin oman toiminnan kehittämistä. Puheenjohtajan katsaus ja hyväksytyt kannanotot löytyvät normaaliin tapaan puolueen uutissivuilta.

Kokouksessa päätettiin lähes tulkoon yksimielisesti, että puoluehallitukselle annetaan valtuudet palkata tilapäinen puoluesihteeri koulutyöhön siirtyvän Annika Kokon sijaan. Sovittiin, että oman lausuntonsa asiasta antaa puolueen vaalivaliokunta, joka kokoontuu parin viikon päästä. Näin varmistuu, että ns. kentän ääni tulee varmasti kuuluviin.

KD:n puoluekokous valitsee puheenjohtajiston. Kuluneella kaudella poliittisen vastuun on kantanut lähinnä ykkönen eli Päivi Räsänen. Peter Östman on ansiokkaasti paneutunut omaan erityiseen osaamisalueeseensa eli talouskysymyksiin, kansainvälisiin tehtäviin sekä ruotsinkielisen ja maahanmuuttajatyön tukemiseen. Hän on antanut näillä sektoreilla suuren panoksen, josta on tuskin riittävästi osattu kiittää. Myös muilla varapuheenjohtajilla on omat vastuualueensa. Karilla on ollut puoluetoimiston esimiehen tehtävät ja vaalityöryhmään osallistuminen. Asmo on taas tehnyt tiiviisti työtä nuorisojärjestön parissa. 

KD:ssa pohditaan varsin perusteellisestikin puoluetyön organisoinnin ja tukemisen muotoja. Se onkin tärkeää. Ensi vuosi on rauhallista aikaa kehittää järjestötyötä, koulutusta ja viestintää sekä miettiä uusia poliittisia aluevaltauksia. Sitten taas vuorossa ovat vaalit ja kaikki tarmo menee vaalityön organisointiin.

Itse olen saanut tehtäväksi koota porukkaa pohtimaan puolueen verkkoviestinnän kehittämistä. Olen yrittänyt saada 12-vuotiasta tytärtäni konsultiksi hommaan, mutta hän ei halua passata aikuisia, joiden pitäisi itsekin hänen mielestään ymmärtää nettimaailman tulevaisuuden trendit ;-) Perjantaina sain luottamuksen tulla valituksi myös eduskunnan verkkoviestinnän kehittämistyöryhmään. Uskon, että se tukee osaltaan työtäni KD:n verkkoviestinnän kehittämisen suunnittelussa ja toteutuksessa.

Paljon muutakin tiedotuksen kehittämistä puolueessa tarvitaan. Itse olen puhunut säännöllisen radiotyön puolesta. Harva jaksaa (tai edes kehtaa) juosta puoluetilaisuuksissa. Kotitöiden lomassa sen sijaan pystyy kuuntelemaan yhteiskunnallista ohjelmaa radiosta. Radio Dei olisi tähän erinomainen kanava, koska sen kuulijakunta pitkälti jakaa KD:n arvostukset ja elämänkatsomuksen. Sen kuuluvuusalue on jo varsin laaja eri puolella Suomea. Toivon, että saisin muutkin vakuuttuneiksi tämän idean fiksuudesta... Kommentteja???