Ilahduin tänään kuullessani, että Vihdin Uutiset kertoi paikallisosastomme syyskokouksesta. Viime torstaina kun tulin klo 22 maissa Nummelasta, olin niin väsynyt, etten enää jaksanut blogia kirjoittamaan, vaikka mieli oli virkeä kokouksen tiimoilta.

Vieraana ollut kansanedustaja Tarja Tallqvist onnistui kirvoittamaan reippaan keskustelun hoivakysymyksiin ja läheisten vastuuseen liittyen. Mukana oli uusia naamoja, joista löytyi myös vahvistusta johtokuntaan. Kukaan ei halunnut pois, mutta pari jäsentä otettiin lisää. Nyt on maksimimäärä johtokunnan jäseniä. Toivoin kilpailua pj:n paikasta, mutta haastajia ei vie ilmaantunut, joten vedän osastoa ainakin tulevan kunnallisvaalivuoden.

Ensi vuonna vietetään puolueen 50-vuotisjuhlavuotta, minkä myös osasto huomioi kevään toiminnassaan. Tein äskettäin juuri alustavaa kalenteria osaston ensi vuoden toiminnasta.

Syyskokouksen kannanotossa vetosimme (siis Vihdin seudun KD), että hallituksen on estettävä lakkovainajien syntyminen. Hallitus ei voi jäädä sivullisena tarkkailemaan terveydenhuollon ajautumista katastrofitilaan Tehyn työtaistelun myötä. Sen velvollisuus on huolehtia kansalaisten turvallisuudesta ja terveydestä. Tämä ei toteudu, mikäli joukkoirtisanoutumiset pääsevät toteutumaan.

Irtisanoutumisiin valmistautuminen haittaa jo nyt muutoinkin ylikuormitettua terveydenhuoltoa ja jokainen lisäpäivä kasvattaa ongelmia. Akuuttihoidon potilaiden henki ja terveys ovat vakavassa vaarassa, jos irtisanoutumiset realisoituvat.  Kiireellisen hoidon lamaantuminen tuottaisi varmuudella lukuisia lakkovainajia. Sellaista tilannetta ei saa päästää syntymään. Hallitus ei maksa hoitajien palkkoja, mutta hallituksella on mahdollisuus antaa kunnille lisäraha terveydenhuollon valtionosuuteen. Tämä on myös tehtävä, osasto vaati kannanotossaan.

PS: Kuulin tänään iloisen uutisen siitä, että juuri pari viikkoa eduskuntaryhmässä tet-harjoittelijana ollut Juho Valtonen Puistolan yläasteelta voitti sarjassaan (viulistina Käpylän musiikkiopiston triossa) valtakunnallisessa Erkki Melartin -kamarimusiikkikilpailussa. Trio sai myös Pro Music -palkinnon. Onnittelut Juholle! Toivottavasti pääsemme kuulemaan häntä joskus myös KD:n juhlissa.