Koska jääkaappi alkaa olla jo tyhjä jouluruuista sekametelikeiton loppua lukuunottamatta, lienee joulukin jo aika lailla loppuun vietetty. Kieltämättä se on sujunut erittäin leppoisasti kotinurkissa, tosin eilen käytiin vanhempieni luona.

Olen suorastaan yllättävän hyvin osannut rentoutua kovatahtisen syksyn jälkeen. Jo neljänä iltana peräkkäin olen nukahtanut sohvalle - aattona joululahjaksi saamani pellavasydämet silmillä. Kyse oli mieheni tyttäriltä saamastani joululahjasta: kylmetettävästä silmähauteesta, joka kuulemma lievittää silmien ja luomien turvotusta ja väsymystä sekä rentouttaa. Näytti toimivan, kun nukahdin kesken kaiken kuuden muun ihmisen touhutessa ympärillä omien lahjojensa kanssa.

Toinen mielenkiintoinen lahja oli mieheltäni tai oikeammin Paavo Lipposelta. Puhemies kun oli jakanut sellaisen tiedotusvälineiden päätoimittajille tarjoamallaan lounaalla. Mieheni pisti sen pakettiin minulle, kun olin riittävästi kitissyt, että mahdankohan saada lainkaan lahjoja.

Kyseinen kirja "Eduskunta sadan vuoden kuvina - Tasavallan tiellä" on kohtuuttoman suurine kuluineen tullut yhdeksi eduskunnan juhlavuoden törsäämisen symboliksi. Noin 230 sivua kuvia eduskunnan historiaa Jorma Komulaisen keräileminä, osin kuvaaminakin ja Unto Hämäläisen tekstejä.

Huonosta maineestaan huolimatta kyseinen teos on varsin mielenkiintoinen ihmiselle, joka ei jaksa lukea historiaa kuin sen lyhyimmän oppimäärän. Ja kuvathan puhuvat enemmän kuin tujat sanaa. Siksi suosittelen itseni kaltaisille huonomuistisille ja laiskoille lukemaan.

Tänään piti lueskella myös Iltalehteä. Maitokaupassa kun kerrottiin, että Anne Pohtamo oli suostunut KD:n eduskuntavaaliehdokkaaksi Helsingistä. Hieno juttu! Tsemppiä Annelle.