Viime päivinä olen muiden tohinoiden lomassa miettinyt sitä, miten tulevina vuosina verkkoa voitaisiin entistä fiksummin ja tehokkaammin käyttää puoluetoiminnassa. KD:n työvaliokunta aikoo seuraavassa kokouksessaan nimetä verkkotiedotuksen kokonaisremppaa valmistelemaan työryhmän. Puolueen webbivastaavana minulta on pyydetty näkemyksiä asiasta.

Olen nimien ohella jo pitempään pohtinut niitä lukuisia tarpeita, joita uudistuksessa on huomioitava. Kun kyse on verraten työläästä ja myös hinnakkaasta projektista, ei siihen voi lähteä kevyellä valmistelulla. On löydettävä paitsi käyttäjänäkökulma niin myös osattava luodata varsin pitkälle tulevaisuuteen ja uusiin verkon käytön muotoihin. 

Nähtävästi tulevaisuudessa sisällöllinen puoluetyö, esimerkiksi puolueen ohjelmien valmistelu ja muu vuorovaikutus on siirtymässä vahvasti verkkoon. Se on monessa mielessä erittäin tervetullut kehityssuunta, joka ylittää esim. pitkät fyysiset välimatkat. Nykyisin nettisivuissa on kyse lähinnä viestinnästä ja markkinoinnista, vaikka keskustelusivuja ja nettiäänestyksiä on ollut iät ajat.

Jatkossa painopisteen tulisi olla vahvasti vuorovaikutuksessa ja yhteisyydessä... Kenties myös verkkoseminaareissa ja nettitv:ssä, ehkä myös radiossa. Niin ikään hallinnolliset rutiinit pitäisi pystyä hoitamaan pitkälti verkon kautta.

Nyt kaivataan hyviä ideoita. Jos sinulla sattuu olemaan mielessäsi sellaisia, pistä tulemaan. Jokainen ajatus vastaanotetaan kiitollisuudella.