216006.jpg

Tänään Nummi-Pusula näkyi vahvasti uutisissa. Kaivosyhtiö Areva tuli Leppäkorpeen kertomaan medialle, että he ovat jättäneet valtaushakemuksen. Mediatilaisuuteen päästettiin sisään vain pressikortilla, esimerkiksi kunnanjohtajalta ja kansanedustaja Hautalalta kiellettiin pääsy tilaisuuteen. Valtuutettukaverini Tuulikki tosin pokkana käveli Ei uraania -kyltti käsissään sisään kesken tilaisuuden.

Meitä oli kokoontunut joukko kansalaisliikkeen aktiiveja ja kyläläisiä paikalle protestoimaan. Ylen, Maikkarin ja Nelosen tv-kameroiden ryhtyessä meitä zoomailemaan, keksin, että meidän pitäisi myös suullisesti ilmaista mielipiteemme. Sen teimmekin kuten kuvasta näkyy ja kuuluu: Areva pois Nummi-Pusulasta! Meikäläisellä kyltissä vaaditaan KTM:n kaksoisroolin lopettamista viitaten lähinnä kaivosylitarkastaja Söderholmin outoon tilanteeseen sekä ministeriön että teollisuuden miehenä. http://www.yle.fi/yle24/videosali/index.php?a=2&t=2&q=6

Illalla oli vuorossa kyläyhdistyksen järjestämä tilaisuus, jossa oli paikalla Arevan Suomen liiketoiminnanjohtaja Osmo Kaipainen ja joku heidän konsulttinsa, Nummi-Pusulan ja Someron kunnanjohtajat sekä Keskustan kansanedustaja Eero Lankia. Nummi-Pusulan kansalaisliikkeen johtopersoona, vihreä valtuutettuystävämme Hannu Haapa esitteli kansalaisliikkeen kannanoton. Nimiä vastustavaan adressiin on kertynyt jo yli 6600 ja lisää tulee.

Itse Patistelin Lankiaa, jotta aivan turhaan pitkitetty kaivoslain uudistaminen saataisiin vihdoin hoidettua tai ainakin pahimmat pykälät korjattua. Muistutin, että Pekkarinen oli maaliskuun alussa luvannut kirjallisen kysymyksen vastauksessa Soinille, että KTM pyrkii toimimaan asiassa kansalaisten parhaaksi.

http://www.nelonen.fi/uutiset/uutinen.asp?cat=1&d=1135222198588