Tänä aamuna palloili KD:n ryhmäkansliassa tyytyväisiä sieluja. Ensinnäkin Taloustutkimuksen kannatustutkimus näytti KD:lle nousua: kannatus oli 5,9%. Jos se toteutuisi vaaleissa, olisi ryhmän koko nykyistä suurempi.

Sitten taas oli saatu kiitoksia itse Don Heinäluomalta, melkein samat kuin viime syksynä. Hän oli tiistai-iltana heilutellut - vieläpä suorassa tv-lähetyksessä - KD:n keltaista vaihtoehtobudjettipaperia ja todennut: "...ja kristilliset ansaitsevat kyllä jälleen tunnustuksen: Heillä on katteet olemassa, näytetään, mihin pannaan lisää ja mistä otetaan pois. Tämä on rehellistä oppositiopolitiikkaa. Jokainen äänestäjä voi katsoa, mitkä ne arvovalinnat ovat. Jos näin tekee jokainen puolue, niin uskon, että ihmisillä on edellytys tehdä vertailuja. Kokoomus ei ole saanut tätä vielä kertaakaan aikaiseksi, mutta ymmärrän, että siellä on liian vähän kansliassa henkilökuntaa, ja heidänkin aikansa käytetään näiden lehtileikekatsausten tekemiseen."

Aika paha piikki jälleen Kokoomukselle, josta löytyisi kyllä rutkasti työväkeä ja asiantuntemusta kyseisen paperin laadintaan, jos vain pokka riittäisi. Mutta verojen keventämisen ja palvelujen sekä etuuksien lisääminen on yhtä aikaa suhteellisen hankalaa. Siksi Kokoomus mitä ilmeisemmin sortuu tänäkin syksynä "hyssälöimään" eli esittämään kaikkea kaunista ja hyvää ilman rahoitusta.

Siihen sortui tänään kolumnivuorollaan Länskärissä Kokoomuksen lohjalainen valtuuston pj. ja eduskuntavaaliehdokas Jussi Patinen. Hän listasi monia hyviä ehdotuksia eläkeläisten aseman parantamiseksi. Oli varmaankin kerännyt ne muiden puolueiden eläkepoliittisista ohjelmista.  Kokoomuksen kesän puoluekokouksessa hyväksytystä seniorikannanotosta ei Patisen tärkeimpiä vaatimuksia löydy.

Kirjoitus oli pahasti ristiriidassa Kokoomuksen hallituksessa olo aikanaan harjoittaman politiikan kanssa.Valtiovarainministeri Niinistön ja eläkeasioista vastanneen ministeri Perhon johdolla leikattiin kansaneläkkeen pohjaosa, tuhansilta jopa kahteen kertaan. Lisäksi Kokoomus leikkasi pysyvästi yhdessä Sdp:n, Vasemmistoliiton, Vihreitten ja Rkp:n kanssa eläkkeitä ottamalla käyttöön ns. taitetun indeksin ja kiristämällä eläkeläisten verotusta suhteessa palkansaajiin. Pienimpien kansaneläkkeiden tasokorotukset olivat Kokoomuksen hallitusaikana vähintään yhtä vaivaisia kuin nyt Vanhasen hallituksen aikana. Viime viikon tiedotustilaisuudessa Kokoomus-ryhmän puheenjohtaja Jyri Häkämies ei muiden välikysyjien tapaan sitoutunut kansaneläkkeiden korotuksiin. Siksi Patisenkin kannattaisi pitää pikkuisen pienempää suuta eläkeläisten ääniä tavoitellessaan.