Aamu alkoi terveystarkastuksella. Verikoe ja sen päälle verenpaineen mittaus. Olen tunnetusti hyvin alhaisen veronpaineen ja heikkojen suonien ihminen. Verikokeen ottamisen jälkeen paineet olivatkin niin alhaisia, että oli pakko ottaa uusiksi, jotta sai jokseenkin normaali-ihmisen luvut... No, eipä tuosta verenpaineen alhaisuudesta isommin ole ollut vaivaa, kuin että toisinaan näen enemmänkin tähtiä ja pyörryttävä olo tulee todella helposti.

vesipullo.jpg Sain tänään Kimmo Sasin (kuvassa) tapaan mielenkiintoisen lobbaustuotteen, nimittäin 0,7 prosentin vesipullon. Kehityskysymyksistä kiinnostuneet globbarit nimittäin pitivät toimintapäiväänsä eduskunnassa ja kertoivat kehitysyhteistyön haasteista havainnollistaen aihetta jakamalla vesipulloja. Pirteitä kamppanjoita näillä Kepalaisilla globbareilla. Toivottavasti tehoavat päättäjiin.

Kehitysteemojen käsittely jatkuu eduskunnan ajankohtaiskeskustelussa marraskuussa, kun tänään ministeri Väyrysen esittelemä valtioneuvoston kehityspoliittinen ohjelma tulee täysistuntokeskusteluun. Globbarit evästivät meitä kehitysyhteistyöjärjestöjen näkemyksillä.