Työ eduskunnassa on korjaustoimintaa lukuunottamatta vielä jokseenkin käynnistysvaiheessa. Kansanedustajat ovat edelleen kesätauolla. Tosin tälläkin viikolla on valiokunnilla ollut tutustumismatkoja eri puolilla maata. Monenmoisia toritapahtumia ja muita juttuja kyllä edustajilla piisaa.

Puhemies Niinistö oli kutsunut ryhmien johdot tänään lounastapaamiseen eduskunnan kanslian hallinnon kehittämishankkeeseen liittyen. Konsulttien laatima loppuraportti eduskunnan kanslian toimintamalliksi valmistui kesäkuussa ja nyt sitä käytiin yhdessä läpi. Edustin Toimi Kankaanniemen kanssa KD:ta tilaisuudessa. Eduskuntaryhmiltä pyydetään raportista lausunnot syksyn kuluessa.

Epäilemättä eduskunnassa on aikojen saatossa panostettu siihen, että palvelut toimivat, mutta samalla on sorruttu jonkin sortin elefanttitautiin. Hallinto- ja virkarakenteita ei ole ollut tässä perinteitä kunnioittavassa talossa tapana kovin kriittisesti tarkastella, ei ainakaan muuttaa. Epäilemättä on tarvetta eduskunnan hallinnon kehittämiseksi syvällisen valmistelun pohjalta.

Vaikka kansanedustajat eivät vielä täysillä työskentelekään, minulla piisaa puuhaa. Vaalit painavat jälleen päälle. Itse olen mukana niin KD:n kuntavaali- kuin eurovaalityöryhmässäkin. Toisen projektin osalta ollaan pian jo loppusuoralla, toisen osalta taas ratkaisevat strategiset päätökset ovat vielä tekemättä. Helppoja päätöksiä ei KD:lla eurovaalien osalta tule olemaan. Sitä sopii vain toivoa ja pyytää, että KD:n päättäjät onnistuisivat valitsemaan vaihtoehdoista sen paremman - tai ainakin sen vähemmän huonon.

Ensi viikolla on kokouksia ja koulutuksia, samoin seuraavalla, joilloin kansanedustajat ja puoluejohto meidän apulaistensa kanssa kokoontuu Hämeeseen kesäkokoukseensa. Siihen mennessä pitäisi saada tehtyä monenmoista valmistelutyötä, joten leppoisampi kesäaika on minun tehtävässäni jo ohi.