Kokoomuksen lohjalainen eduskuntavaaliehdokas kirjoitti eilen minulle hyvin dramaattiseen sävyyn vastineen Länskäriin. Ajattelin tänään vastata hänelle henk.koht. Lupasinhan jatkaa tarvittaessa keskustelua blogissani. Joten....

"Hyvä Jussi Patinen,
En halua tokikaan enää jankuttaa kanssasi sinun ja Kokoomuksen eläkeläiskannanotoista Länsi-Uusimaan sivuilla. Kuitenkin ajattelin lähettää näin henkilökohtaisesti pienen viestin, jonka laitan myös omaan blogiini. Sinulla kun tuo kommentointimahdollisuus oli suljettu.

Emme ole käsittääkseni koskaan tavanneet, eikä minulla ole minkäänlaista henkilökohtaista käsitystä sinusta. Kommenttini eivät siis ole mitenkään henkilökohtaista kritiikkiä. Huomiotani vain herätti kirjoituksesi, jossa olit listannut lähes tulkoon kaikki hyvät ehdotukset eläkeläisten aseman parantamiseksi.

Mielestäni annoit ymmärtää, että ne ovat myös yleisemmin Kokoomuksen tavoitteita. Tiesin, ettei näin kuitenkaan ole. Siksi kirjoituksesi meni minulla yli ärsytyskynnyksen, etenkin kun et mitenkään viitannut siihen, että esittämistäsi parannusehdotuksista tulee huikea lasku, joka on jotenkin pystyttävä myös kustantamaan.

Minusta kirjoituksesi oli hyvin tyypillinen ääntenkalastelujuttu, jossa vähät välitetään esitysten realistisuudesta ja sopusoinnusta oman puolueen harjoittamaan linjaan ja vaatimuksiin. Voi toki olla niin, ettet varsin tuoreena poliitikkona ole tietoinen esim. siitä, miten lukemattomia kertoja Kokoomus on hallituspuolueena äänestänyt indeksien korjaamista ja kansaneläkkeiden tasokorotuksia vastaan. Siinä tapauksessa, että sinustakin tulisi joskus kansanedustaja ja Kokoomus olisi hallituksessa, joutuisit takuulla äänestämään vastoin kirjoituksessasi esittämiä parannuksia.

Ensimmäisessä kirjoituksessasi reagoit minun kommentteihini melestäni ylimielisesti. Seuraavassa heittäydyit marttyyriksi. Sinänsä viisas oli neuvosi Raamatun lukemisesta. Toinen suosittelemasi kohta oli lähimmäisen rakastamisesta ja toinen tuomitsemisen välttämisestä. Mielestäni kumpaakin noudattaa se, että peräänkuulutin sinulta, että myös kerrot, miten esityksesi rahoitat.

Politiikassa karaistuneena en usko sinun haavoittuneen kuvaamallasi tavalla, mutta ymmärrän, että sinua harmittaa se, että esittämääsi populismiin puututtiin. Jos kuitenkin olisin loukannut sinua henkilökohtaisesti, olen pahoillani. Itse olen tottunut siihen, että politiikassa voidaan sanoa mielipiteitä asioista suoraan kainostelematta. Esimerkiksi eduskunnan suuressa salissa tapellaan ja sitten mennään ystävinä kahvilaan tai saunomaan (tämä ei ollut ehdotus ;-). Mielipiteiden törmäily on luonnollista, eikä siitä pidä henkisesti veristyä. Jos niin tekee, ei luultavasti ole politiikassa "oikealla alalla".

Toivon sinulle antoisaa vaalikampanjaa ja menestystä Lohjan kaupungin asioiden hoidossa. Tiistaina myös minut nimettiin eduskuntavaaliehdokkaaksi, joten toivon mukaan tapaamme paneelikeskusteluissa. Silloinkin aion sinut ja muut läsnä olevat ehdokkaat haastaa syvällisempään asioiden pohdintaan.

Hyvää syksyn jatkoa, Merja Eräpolku"