Olen suorastaan raivoissani niille yleisiä vessoja käyttäville naispuolisille henkilöille, jotka katsovat oikeudekseen pissailla jossain ihme kyykkyasennossa niin, että samalla he sotkevat pytyn istuimen ja ehkä lorottelevat myös lattialle.

Ilmeisesti nämä ihmiset ovat niin pöpöherkkiä, etteivät he halua istahtaa samalle pytylle kuin muut. Kun olen tällä tavoin sotkettuihin vessoihin törmännyt ja joutunut pyyhkimään ensi töiksi toisen jätöksiä pois, olen ajatellut ehdottaa seuraavaa:

Etenkin suurempiin julkisiin vessoihin, vaikkapa kauppakeskuksissa, voitaisiin rakentaa yksi sellainen "reikä lattiassa" mallinen vessa, joita matkailijat pääsevät testaamaan varsinkin tuolla idässä ja etelässä päin. Pelkän reiän sijaan on kehitetty myös paljon hygienisempiä malleja, kuten sellainen, jossa vesi alkaa kulkea heti, kun jaloille tarkoitettuihin kohtiin menee seisomaan. Tällaisessa vessassa pääsisivät pöpöpelkoiset pissailemaan tyylillään, eikä pönttöjä tarvitsisi sotkea. Ongelma tosin varmaan olisi, että kyseiset ihmiset eivät näitä vessoja vaivautuisi käyttämään.

Toinen yksinkertaisempi vinkkiä pöpöpelkoiselle on, että laittaa istuimen päälle wc-paperia suojaksi. Jos se ei riitä, voisi kenties kantaa käsilaukussaan pientä pulloa desifiointiainetta. Kuitenkin oman hygienian vuoksi vessojen sotkeminen on itsekkyyttä pahimmillaan, synti ja häpeä!