Tänään KD sai puoluesihteerin tulevalle kaksivuotiskaudelle. Vaikka hakuprosessi oli avoin, ei todellisia haastajia tehtävää muutaman kuukauden hoitaneelle Sari Essayahille löytynyt. Ja miksi olisi? Jokainen Sarin työskentelyä yhtään tunteva on tajunnut jo ensi metreillä, että uusi puoluesihteeri on ammattilainen paikallaan.

Sarin valinta tänään oli harvinaisen täydellinen itsestäänselvyys. Niitäkin on ollut, jotka hieman kesällä empivät, mutta nyttemmin ovat ilmaisseet suorin sanoin tyytyväisyytensä Sarin aikaansaannoksiin. Koko keskusorganisaatio on käynyt sellaisella vauhdilla puuhaamaan uudistuksia, ettei moista ole aiemmin nähty. Toivottavasti kenttä pysyy niiden perässä :-)

Sarin hallinnollinen vahvuus näkyi myös puoluevaltuuston kokouksessa. Asiat ovat hyvin valmisteltuja, eikä puoluevaltuuston tarvitse niitä sorkkia. Niin hartaasti nyt vain toivon minä ja me kaikki, että sama reipas ote, tarmo ja eteenpäinmenon mieliala tarttuisi pienimpäänkin paikallisosastoon. Hikeä, hikeä ja vieläkin hikeä se Sari meille kaikille toivotti kiitos-sanoissaan.

Yksi uusista asioista on KD:n säännöllisen radiotyön aloittaminen alkuvuodesta Radio Deissä. Tulen itse toimimaan viikoittaisen ohjelman toisena toimittajana. Vaikka olen aiemmin vetänyt eduskuntaryhmän tuottamaa Eduskuntakanava-ohjelmaa, on säännöllisen yhteiskunnallisen ajankohtaisohjelman toimittaminen selkeästi isompi haaste. Olen ihastuksissani siitä, että tarjoutuu jälleen mahdollisuus oppia uutta.