Tänään piti olla lasten kanssa ostospäivä, mutta täällä sitä levätään kotona ja harrastetaan mykkäkoulua - tosin flunssan vuoksi. Minulle on nimittäin tyypillistä se, että menetän flunssassa herkästi ääneni pitemmäksikin aikaa ja siksi olen oppinut varomaan puhumista kurkkukipuisena. Lapset ovat jo vuosien saatossa viittomani oppineet, mutta Esaa ne vielä tuntuvat ihmetyttävän.

Hartaasti toivon, että saisin itseni nyt viikonlopun aikana kuntoon. Tulossa on monta mielenkiintoista ja tärkeää tilannetta. Huomenna juhlitaan 25-vuotiasta Nummi-Pusulaa. Maanantaina keskustellaan terveydenhuollon kehittämisestä ja Hiita-hankkeesta Nummelassa, jonne on tulossa puhumaan KD:n pj Päivi Räsänen ja Vihdin ylilääkäri Marja-Liisa Vuoristo. Itse olen luvannut emännöidä tilaisuutta tilaisuutta, josta toivon mukaan tulee antoisa.

Tiistaina on vuorossa uraaniasiaa. Kaivosyhtiö Areva tiedottaa niin medialle kuin kuntalaisillekin suunnitelmistaan. Silloin selviää, aikovatko he jättää valtaushakemusta KTM:ään. Tosi tärkeä asia Nummi-Pusulan ja varsinaissuomalaisten lähikuntien osalta. Uraaniton kansalaisliike on ollut reippaana ja tehnyt voitavansa, mutta se ei taida paljon liikuuttaa tätä ylikansallista yhtiötä. Mutta taistomme jatkuu!

Keskiviikkona pitäisi olla Radio Deissä Toimi Kankaanniemen kanssa. Mutta, mutta.... siis vain siinä tapauksessa, että Taivaan Isä suo sen, että kunnossa ollaan jälleen.

Olen tosin ottanut käyttöön tietämäni hurjimman keinon eli Bjarne Kalliksen kurkkutautien torjuntaohjeen. Se tarkoittaa sitä, että puristetaan valkosipulia ja sotketaan se hunajan kanssa. Mössön annetaan jonkun aikaa muhia. Sitten sitä levitetään runsas kerros lämpimän paahtoleivän päälle. Mitä kovemmin suuta kirveltää ja silmistä tippuu vesi, niin sitä tehokkaampi pöpöntappoase on saatu tuotettua. Mitään ei saa juoda, jotta valkosipuli jää tehokkaasti kiehuttamaan kurkkua.

Bjarne itse uskoo aseeseensa aivan aukottomasti. Minulle siitä on joskus ollut apua. Joskus taas se on aiheuttanut vain närästystä. Mutta saa nähdä, miten käy. Ilmeisen terveellisiä aineita kuitenkin molemmat: valkosipuli ja hunaja, joten haitat ilmenevät lähinnä hajuina. 

Niin, sellainen iloinen asia piti vielä todeta, että sain Jussi Patiselta sähköpostia - oikein ystävällisen vastauksen lähettämääni viestiin. Tuli hyvä mieli. Joskus sitten mitä ilmeisimmin tavataan - näillä näkymin ihan positiivisissa tunnelmissa.