Myönnän. Silmät painavat ja haluaisin jo nukkua. Kunnan valtuustosta ehdin kotiin klo 22.30 nurkilla ja sitten ryhdyin kokoamaan esitystä huomiseen vaalitilaisuuteen Nurmijärvellä. Valmiiksi saakka en aivan saanut, mutta niin paljon että rohkenen mennä nukkumaan. Power point -esitys on jo puolueen vaali-ilmeineen myös melkein valmis. Voi kunpa joku vanha tuttu tulisi moikkaamaan tilaisuuteen. Tosin kurjaa, kun tuntuu siltä, ettei ole kunnolla ehtinyt valmistautumaan huomiseen.

Niin, tämä ilta sujui valtuustossa. Ehdin paikalle juuri ja juuri. Matka Helsingistä kesti kolarin vuoksi melkein pari tuntia. Raskas kokous oli jälleen, vaikka huomaan, ettei minulla juuri suuria tunteita kokouksissa liiku. Jonkinlaista rutiinia kai se, ettei helposti provosoidu. Olen kokenut (jälleen tänään), että minua kuunnellaan ja kun teen esityksiä, ne saavat yleensä myönteisen vastaanoton. Tänään sain tehtyä ainakin yhden merkittävän kompromissin, mikä on ihan hyvä tässä kärjistyneenä pitkään jo olleessa tilanteessa. Se koski hallintosääntöä ja talouspäällikön valtuuksia lainanottoon.

Puheenjohtajiston vaali oli merkillinen, siinä mielessä, että siinä oli pakko turvautua suhteelliseen vaalitapaan, jotta tuloksesta olisi ollut edes jotain varmuutta. Sitoutumaton ja vasemmistolainen seitsikko tuli kokoukseen ketunhäntä kainalossa. Kun puheenjohtajistoon tehtiin esityksiä, he esittivät tarkoituksella hämäykseksi kahta henkilöä, joista kumpikaan ei ollut sellainen jota aikoivat äänestää. Eli esittivät Kairaa ja Lahtista, mutta sitten olisivat kuitenkin äänestäneet Maittilaa. Kun monet muista valtuutetuista eivät olisi tajunneet kuviota, olisi tuloksesta voinut tulla arvaamaton.

No, onneksi oli sovittu suhteellisen vaalin toteuttamisesta, vaikka minäkään en kunnolla aluksi tajunnut miksi. Koska Mattila oli mitä ilmeisemmin liittoutunut rakkaitten vihollistensa kanssa, pääsi juuri ja juuri Maittila toiseksi varapuheenjohtajaksi ja sai siten itsensä kunnanhallituksen kokouksiin mukaan. Varsinaiseksi ryhmä nimesi Piirosen. Itselläni alkoi myös 2-vuotiskausi kunnanhallituksen varsinaisena jäsenenä.

Olin pika-pikaa tehnyt valtuustoaloitteen vanhustenhuollon ja omaishoidon tilan selvittämiseksi Nummi-Pusulassa. Ilokseni kokoomuslaiset lähtivät ihan mielellään mukaan ja sain muutoinkin palautetta, että esitys oli aivan aiheellinen. Aloitteessa esitetään, että tarkastuslautakunta yhdessä perusturvalautakunnan kanssa tekisi seuraavaan arviointikertomukseensa huolellisen selvityksen oman kuntamme vanhustenhuollon tilasta sekä laitoshoidon että avohoidon osalta. Selvityksessä tulisi huomioida henkilökunnan riittävyys niin laitoshoidossa kuin avopalveluissakin. Lisäksi tulisi selvittää omaishoidon osalta tilanne kunnassamme: omaishoidon tukea saavien ja sitä hakeneiden määrä ja omaishoidon erilaisten tukipalvelujen riittävyys.