Istun saunasta tulleena tietsikka sylissä tyytyväisin mielin. Jälleen viikko takanapäin. Sdp:n puheenjohtajakandidaatit ovat tulleet esiin. Merikukka on vaihtanut ideologiaa ja puoluetta. Obamalla oli hyvä voittoputki ja nyt näyttää jo toiveikkaammalta USA:n esivaalien suhteen.

Keskiviikkona pääsin osallistumaan sosiaaliturvan kokonaisuudistusta valmistelevan SATA-komitean kuulemistilaisuuteen, jossa eduskuntaryhmät kertoivat painotuksistaan uudistuksen osalta. Harjaantunut poliittinen korva erottaa kyllä painotuserot, mutta politiikkaa vähemmän tuntevalle tavikselle nuo erot varmaankin jäisivät pitkälti tavoittamatta.

Itse olin suorastaan ylpeä oman ryhmän edustajien Päivi Räsänen ja Toimi Kankaanniemen puheenvuoroista. On hyvä edustaa puoluetta, jonka ehdotuksiin ja visioihin oikeasti voi luottaa. Ympäripyöreän liirumlaarumin sijaan he esittivät monia hyvin konkreettisia esityksiä, jotka pitäisi myös ehdottomasti pistää toimeen. Harmi, ettei oppositioryhmiä otettu mukaan tuohon varsinaiseen komiteatyöskentelyyn.

Eilen illalla oli Vihdissä Kitti Kumpulaisen emännöimässä Sotaratsun tallissa KD:n Vihdin seudun osaston tilaisuus, jossa pohdimme lasten ja nuorten hyvinvoinnin haasteita. Sari Essayah oli vierailevana puhujana, mutta illasta muodostui todellinen ajatustenvaihtoilta - kuten toki olikin tarkoitus. Runsaasti erilaisia näkökulmia tärkeään aiheeseen. Uskon, että moni meistä jäi pohtimaan, miten osaltaan voisi olla edistämässä lähiympäristönsä lasten ja nuorten hyvinvointia.

Sotaratsun tallitilat Olkkalan kartanon yhteydessä ovat todella viihtyisät ja idylliset. Toivon mukaan Kitin idea menestyy ja tuo paikka löydetään erilaisiin tarkoituksiin kokoontumispaikaksi.

Ai niin, tiedoksi vielä.... Huomenna kello 12.05 Radio Deistä tulee ulos lapsien ja nuorten elämää mediamaailmassa koskeva KD-kompassi-ohjelma. Haastattelen siinä mediatutkija Anu Mustosta. Ja kuten muutkin ohjelmat, voi sen kuunnella myös KD-lehden nettisivuilta www.kdlehti.fi .