Se on kieltämättä outo tunne: noin puolta minuuttia ennen radiolähetyksen alkua tulee sellainen olo, että mahtaakohan merkkivalon syttyessä tulla puhumisesta mitään. Ikään kuin ääni vajoaisi jonnekin syvälle kurkkuun. Kuitenkin sieltä se aina löytyy oikeaan aikaan. Samalla myös jännitys kaikkoaa.

Niin, tänään alkoi jälleen Eduskuntakanava Radio Deissä ja hengissä selvittiin. Kolme päivää on päätä jyskyttänyt ja kurkku ollut vähän arka, mutta mikään tauti ei onneksi ollut ainakaan vielä vyörynyt päälle, vaikka sitä pelkäsinkin. Menthol-karkit auttoivat pieneen käheyteen.

Tänään aiheena oli KD:n vaihtoehtobudjetti. Eduskuntaryhmämme puheenjohtaja Sari Essayah on kieltämättä helppo haastateltava ja osaa lyhyessäkin ajassa sanoa paljon. Ekonomin taitoa on olla puhuessaankin ajankäytön osalta "taloudellinen". Vähän täyteen tupattu ohjelmasta tuli aihepiirin laajuuden vuoksi. Mutta sille ei oikein voinut mitään. Tosin jatkossa teema on rajatumpi.

Lähetys tulee uusintana ensi lauantaina, mutta ei valitettavasti kuulu meille. Toisaalta se on hyvä, sillä vaikka oman esiintymisensä arviointi olisi tietysti terveellistä oppimisen kannalta niin samalla se lisää paineita. En esimerkiksi ikinä ole nauhoittanut niitä muutamia tv-lähetyksiä, joissa olen ollut esiintynyt. Ihan vain sen vuoksi, ettei itsekritiikki ala tehdä kynnyksiä osallistumiselle.

Olen luvannut olla Eduskuntakanavan lähetyksissä toimittajana tuonne joulukuulle saakka, tosin niin, että Annika Kokko tuuraa, kun minulla on esteitä. Ensimmäinen este on jo ensi viikolla tentin vuoksi. Olisi kiva saada palautteita ja tietenkin viisaita neuvoja, miten pistää paremmaksi. Aikaahan on opiskella tätä radiotyötä nyt koko syksy. Viimeksi sarjassa oli vain kuusi lähetystä.