205831.jpg

Eilen Pusulassa olivat perinteiset PU:n järjestämät Ruskamarkkinat. Paikalla oli tuttuun tyyliin niin torikauppiaita kuin paikallisiakin myyjiä ja esittelijöitä. Olimme valtuustotoverini Tuuliki Timgren-Lillukkamäen kanssa sopineet menevämme markkinoille kuulemaan kuntalaisten terveisiä. Edelliskerran olimme kaksi vuotta sitten.

Olimme laatineet nummipusulalaisille kyselyn, ns. Kuntagallupin. Kyselyssä tiedusteltiin nummipusulalaisten näkemyksiä kuntayhteistyön syventämisestä ja kunnan talouden tasapainottamisesta. Lisäksi kysyttiin vastaajien käsityksiä kunnan heikkouksista, vahvuuksista ja odotuksista luottamushenkilöiden suuntaan. Markkinoilla kyselyyn ehti vastata reilut 40 henkilöä. Kiitos heille! Osa näistä oli mökkiläisiä, joita markkinoilla onkin aina runsaasti.

Kävin jo vastauksia läpi ja osassa kysymyksistä näyttävät mielipiteet jakaantuvan kovastikin, mutta yhdestä asiasta ollaan lähes täysin yhtä mieltä. En kuitenkaan vielä kerro mistä. Sillä tein kyselyn myös nettilomakkeelle niin, että se on vastattavissa 20.10. saakka kotisivuillani osoitteessa www.erapolku.net/kysely.htm.

Toivottavasti vastauksia tulee vielä lisää, vaikka tuokin otos on jo ihan mukava. Minkään tieteellisyyden kriteerejä se ei tokikaan täytä, mutta on ainakin parempi kuin ne "gallupit" joihin kuulee kokouksissa toisinaan viitattavan eli muutama ihminen on kylillä jutellut jonkun luottamushenkilön kanssa jostain aiheesta ja "yllättäen" ollut samaa mieltä kuin keskustelukumppanikin. Sitten asia markkinoidaan kokouksessa kyläläisten mielipiteenä. 

Teemme koosteen vastauksista kunnanvaltuuston seuraavaan kokoukseen 23.10, jossa yhtenä aiheena onkin tuo PARAS-hanke ja kuntayhteistyön tiivistäminen. Aion julkaista koosteen kyselystä myös netissä.

Olen vuosien saatossa toivonut, että kunta panostaisi erilaisiin palautejärjestelmiin. Toki niitä on jollain sektoreilla kehitettykin, mutta turhan vähän. Mielestäni tällaisia kysejä ja muita vuorovaikutuksen/keskustelun kanavia saisi toteuttaa ihan kunnan puitteissa ja verkkosivuilla. Vaikka toki mielelläni itsekin väsäilen, eipä silti.