Tämänpäivän Iltalehti hätkäytti kertomalla, että Ilkka Kanervan ystävätär Johanna Tukiainen on kiinnostunut lähtemään mukaan kuntavaaleihin Kokoomuksen ehdokkaana. Toiseksi mahdolliseksi puolueeksi Johanna nimeää kristillisdemokraatit. Tosin hän lisää, että "voi olla, että se olisi tosin minun show-ammattini vuoksi vähän hankalaa."

Pian oli sähköpostissa kysely, miten KD suhtautuisi Tukiaisen mahdolliseen ehdokkuuteen. Yritin siihen parhaani mukaan vastata. Totesin, että "KD etsii ehdokkaita, joita kiinnostaako työ kristillisdemokraattisten arvojen ja periaatteiden pohjalta. Viime kädessä paikallisosastot päättävät ehdokasasettelusta. On hyvin vaikea kuvitella, että KD:n osasto häntä ottaisi ehdokkaaksi, koska näyttää olevan ilmiselvä ristiriita hänen toimintansa ja KD:n edustamien periaatteiden välillä."

Minua kuitenkin jäi vaivaamaan se, mistä syystä tanssijatar oli itse kiinnostunut harkitsemaan myös Kristillisdemokraatteja. Kuulin, että hän oli opiskellut diakonia-ammattikorkeakoulussa. 

Lähdin tutustumaan tanssiryhmän kotisivuihin, josta löysin hänen bloginsa. Blogissaan hän on verraten usein käsitellyt tavalla tai toisella myös uskonasioita. Tämä lienee syynä, että hän kertoo myös KD:sta kiinnostuksensa kohteena. http://www.dollsdancers.fi/diary/diary.php

Johanna mainitsee viimeisimmässä kirjoituksessaan Tukholmassa asuvat uskovaiset vanhempansa. Hieman aiemmin hän kiittelee Päivi Räsäsen lausuntoa: "Ulkoministeri on ihan samanlainen ihminen kuin kaikki muutkin. Eikös sitä Raamatussakin sanota, että se saa heittää ensimmäisen kiven joka ei ole koskaan mitään syntiä tehnyt. Me kaikki töppäilemme elämässä ja mielestäni Päivi Räsänen kommentoi kohua erittäin hyvin kun hän sanoi, että Raamatun mukaan ei pitäisi antaa anteeksi vain seitsemän kertaa vaan seitsemänkymmentäsataa kertaa seitsemän." 

Hän kertoo myös auto-onnettomuudesta, jossa oli ollut ja kiittää Jumalaa siitä, että henkilövahinkoja ei sattunut. Joulun alla Johanna kertoo, että "Joulu merkitsee minulle Jeesuksen syntymäjuhlaa ja sillä on hyvin armollinen ja pelastava sanoma. Ihailen paljon ihmisiä jotka käyttävät aikansa kodittomien, alkoholistien, koyhien ja syrjäytyneiden ihmisten auttamiseen, varsinkin joulunpyhinä kukaan ei saisi jäädä yksin. "

Niin Jokelan tragedian kuin tsunaminkin kohdalla hän haluaa lohduttaa surevia Jumalan rakkaudella ja huolenpidolla. Hän kertoo mm. syöpäsairaasta ystävästään, jonka puolesta oli rukoiltu ja joka oli parantunut sekä omasta luottamuksestaan rukouksen voimaan. Nimestään hän mainitsee, että se on heprealaista alkuperää ja tarkoittaa "Jumala on armollinen" tai "Jumalan armoa."

Olen iloinen, että löysin itseni lukemasta Johannan blogia. Vaikka muutoin hänen elämänsä vaikuttaa kovin kaukaiselta meikäläisen arkeen verrattuna (matkoja, esityksiä, tuhlaamista, ulkonäön kohennusta jne), löysin yhtymäkohdan elämässämme. Hänen kokemuksensa uskosta Jumalaan ovat epäilemättä hyvin aitoja. Toivon hänen uskonelämäänsä entisestään syvyyttä ja myös tässä kriisissä kokemusta Jumalan mahdollisuuksista ja uutta luovasta voimasta. Sitä samaa toivon myös Ilkka Kanervalle.