Eilinen ilta meni hieman sekavissa tunnelmissa. Iloitsin kovasti puolueen kannatuksen pienestä, mutta tärkeästä kasvusta valtakunnallisesti. Koin, että työmme tuli palkittua. Vetämäni Vihdin seudun osaston osalta tulos oli erinomainen Vihdissä ja Karkkilassa. Nummi-Pusulassa odotukseni olivat kuitenkin korkeammalla ja hienoinen takapakki latisti mielialaa.

Vihdissä uusia kd-valtuutettuja nyt ovat Pekka Ranta 82 ääntä ja Juhani Laitinen 80 ääntä, varavaltuutettuja ovat Päivi Åhlgren 74 ääntä ja Petra Paljakka 72 ääntä. Hyvänä viidentenä Juha Auvinen 70 ääntä. Kannatus nousi peräti 5,1%:iin eli 2%:lla edellisiin kuntavaaleihin verrattuna. Ääniä tuli yhteensä 609. Juhania huonommalla vertausluvulla on vielä päässyt seitsemän muuta läpi, joten oltiin hyvän matkaa menossa jo kolmanteen paikkaan. Tämä on todella hieno tulos!!!! Ja ajatella, että yhtä ehdokasta lukuunottamatta kaikki olivat ensikertalaisina mukana kuntavaaliessa. Kaikkien vihtiläisten äänet löytyvät Ylen sivuilta http://www.yle.fi/vaalit2008/tulospalvelu/kunnat/ehdokkaat_kno927.html

Karkkilassa menimme prosenteissa mitattuna vieläkin vahvemmin eteenpäin. Kannatus nousi peräti 2,9 prosenttia eli 3,6 prosenttiin. Ääniä tuli yhteensä 152 eli 1,4:n paikan verran. Valituksi tuli Kitti Kumpulainen 56 äänellä sekä varavaltuutetuiksi tulivat Raine Klemola 49 äänellä ja Irmeli Lahti 32 äänellä. Kitti on Karkkilan historian ensimmäinen kd-valtuutettu. Nyt siis tehtiin historiaa! Ja myös Karkkilassa kaikki ehdokkaat mukana kuntavaaleissa eka kertaa. Karkkilan tulos kokonaisuudessaan http://www.yle.fi/vaalit2008/tulospalvelu/kunnat/ehdokkaat_kno224.html

Nummi-Pusulassa menetin valtuustotoverin. Edelliskertaiseen verrattuna puolueen yhteistuloksesta tippui 16 ääntä. Nyt kannatus 4,4% ja 133 ääntä. Tulin valituksi 60 äänellä, mikä on täsmälleen sama kuin neljä vuotta sitten. Kaunis kiitos luottamuksesta jokaiselle minua äänestäneelle!

Varavaltuutetuiksi tulivat Tuulikki Timgren-Lillukkamäki 26 äänellä ja Risto Härmälä 18 äänellä. Nummi-Pusulan tulos kokonaan http://www.yle.fi/vaalit2008/tulospalvelu/kunnat/ehdokkaat_kno224.html

Olen hyvin pahoillani hyvän valtuustotoverin Tuulikin menettämisestä. Haluan rutistaa häntä rakkaasti kiitokseksi. Tuulikki on tehnyt hartiavoimin töitä - ja hyvää työtä. Mutta terhakkaasti toki jatkan työtämme edelleen.

On myös hyvä muistaa, että Nummi-Pusulassa Sitoutumattomien hurjassa vedossa, paikan saanutta Perussuomalaisia ja ennallaan pysynyttä Kokoomusta lukuunottamatta kaikki puolueet menettivät paikan, Keskusta peräti kaksi. Keskustalla tippui kannatuksesta lähes 10 prosenttiyksikköä eli 296 ääntä. Sdp:ltä katosi 140 ääntä, Vasemmistoliitolta 123 ja Vihreiltä 58. Kun kokoomuksellakin tippui yhdeksän ääntä, on KD:n tulos tässä vertailussa vallan hyvä. Muut puolueet tulivat alaspäin paljon lujemmin. Lisäksi on hyvä muistaa sekin, että viimeksi puolet kd:n toisesta paikasta tuli vaaliliiton ansiosta.

Haluan osaltani välittää rakkaat ONNITTELUT ja siunauksen toivotukset kaikille valituille kd-valtuutetuille ja varasellaisille! Onnittelut myös huipputuloksen tehneisiin kd-kuntiin. Toiseksi suurimman puolueen asema KD:lla on Luodossa 33,6% ja Varkaudessa 24,3% kannatuksella. Kolmanneksi suurimpana puolueena KD on ainakin Pedersödessä 20,8%, Soinissa 16,4% ja Kokkolassa 12,9%.

Lisäksi onnittelut ja hyvän yhteistyön toivomus Nummi-Pusulassa valituiksi tulleille. Erityisen ylpeä olen Ninasta (sd) ja Karista (kok), jotka tekivät mielettömän hienot henkilökohtaiset tulokset.