Eilen KD:n ryhmässä palattii Kalliksen aikaan. Bjarne Kallis palkkasi minut aikoinaan 16 vuotta sitten ryhmän sihteeriksi. Hänen siirryttyään puoluejohtajaksi paikalla olivat Toimi Kankaanniemi, Jouko Jääskeläinen, Päivi Räsänen ja viimeksi Sari Essayah. Sarin aika päättyi lopulta tarkistuslaskennassa vain 57:llä äänellä. Oma äänimääräni kasvoi viidellä 922 ääneen.

Talo oli eilen täydellisessä vilskeessä kun etenkin uudet kansanedustajat etsivät huoneitaan ja tutustuivat pakkoihin. Onnitteluja ja halauksia sateli sinne tänne. Vaikka en tv:stä tuttuutta pidäkään parhaana kansanedustajaksi tulon kriteerinä, niin silti oli kiva onnitella mm. Tommy Tabermania ja Juha Mietoa.Yritän muistaa, että nyt hekin ovat tärkeitä päättäjiä muiden ansioittensa ohella. Kaikilla, jotka olivat talossa, oli keskimäärin onnellisuus puserossa samaan aikaan kun jossain muualla moni poti masennusta ja hyljätyksi tulemisen tunnetta.

Omat uudet edustajamme Tarja Tallqvist ja Sari Palm ovat todellisia söpösieluja ja varmasti hyvin tarmokkaita naisia toimeen tarttuessaan. Yhteys ja ystävyys heidän kanssaan on ollut selvää alkumetreistä alkaen.

Meillä pääsihteereillä on kova homma saada edustajat tyytyväisiksi niin huonejärjestelyjen, istumapiakkajärjestelyjen kuin etenkin valiokuntapaikkajakojen osalta. Tosin KD:n ryhmässä nämä asiat on osattu tavan mukaan hoitaa sivistyneesti ilman suurempia mekkaloita.

Nyt yritän jättää hetkeksi nämä kuviot pois mielestä. Luvassa on viikonloppu vailla poliittisia murheita. Toivottavasti se onnistuu.....