259569.jpg

 

Tänään olen yrittänyt toipuilla eilisestä KD:n vaalipamauksesta - vaikkakin pamaus oli kaikin puolin positiivinen. Eduskunnan Pikkuparlamenttiin oli lauantaina löytänyt tiensä yli 100 KD:n eduskuntavaaliehdokasta ympäri maata ja lisäksi joitakin kymmeniä puolueaktiiveja. Mukana oli monia ensikertalaisia ja ihan uusiakin naamoja. Henki oli samalla lailla mukava ja reipas kuin edellisessäkin koulutustilaisuudessa.

 

Starttijuhlassa esiteltiin puolueen sloganit ja keskeiset teemat. Laaja tavoiteohjelmamme vuosille 2007-2011 julkaistiin, samoin senioriohjelmamme. Kieltämättä olin hyvin helpottunut, kun saimme ne urakat pois käsistä, Esa myös. Sari (Essayah) esitteli ohjelman pikakelauksella, mutta varsin kattavasti.

 

"Usko tai älä. Tärkeimmistä tinkimättä. Kristillisdemokraatit" on lyhyt kiteytys ohjelmastamme ja asenteestamme. Mitä tuo "usko tai älä" merkitsee? Sitä saa jokainen pähkiä itse. Ajatuksia ja merkityksiä sloganin takana on useampi kuin yksi. Päivi (Räsänen) avasi mielestäni puheessaan oikein hyvin sitä, mistä emme halua tinkiä.

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Paljastelimme myös tulevan KD:n tv-mainoksen ideaa, kun bongarit zoomailivat kiikareillaan, löytyykö tiukkapipoja. Ja niitähän löytyi. Tilaisuuden päätteeksi peräti 100 kappaletta. Ja enemmänkin olisi löytynyt, jos olisimme ehtineet saada riittävän määrän kampanjapipoja.

 

259570.jpg

 

Sen verran rohkenen paljastaa, että tiukkapipoidea ei ole kalliilla ostettu miltään mainostoimistolta, vaan se oman ideointimme ja pohdintojemme tulosta. Iloitsin valtavasti siitä, että ehdokasporukka tajusi heti jutun juonen ja osoitti pitävänsä siitä. Surullisia olivat ne, jotka jäivät piposta toistaiseksi paitsi. Mutta lohdutuksena todettakoon, että pian niitä on paljon ja brodeerattuina.

 

Annika (Kokko), joka on paitsi puoluesihteeri niin myös kampanjapäällikkö kitetytti minusta oivasti, että aikaisemmin olemme tuhlanneet energiaa tämän tiukkapipo-stereotypian poistamiseksi, mutta nyt lunastamme tämän maineen ja olemme siitä ylpeitä. KD on nyt siis virallisesti julistautunut tiukkapipopuolueeksi.

 

Tiukkapipoisuutemme tarkoittaa rohkeutta seistä tärkeiden periaatteiden ja asioiden takana. Emme halua olla tuuliviirejä, jotka suhdanteitten mukaan opportunistisesti tekevät ja esittävät mitä milloinkin. Olemme vastuullisia ja tarjoamme todellisia vaihtoehtoja niihinkin asioihin, joissa muut eivät rohkene olla ajatuksissaan itsenäisiä. Haluamme, että ihmiset tietävät myös sen, että ääni kristillisdemokraateille merkitsee valtakirjaa perheiden hyvinvoinnin sekä vanhusten- ja terveydenhoidon kohentamiseen.

 

Sydämentykytyksiä minulle tiedotusvastaavana aiheutti se kun huomasin, ettei paikalle ollut tullut ilmoittautumisista huolimatta lainkaan STT:n ja YLE:n toimittajia. Pelästyin, että jäämmekö nyt pahaan uutispimentoon. Myöhemmin selvisi, että toinen heistä oli juuttunut myöhästyneelle lennolle. Toinen löysi tiensä paikalle tilaisuuden jo päätyttyä. Kuitenkin sähköposti pelaa ja aineistoa saatiin sitä myöden matkaan. Onneksi tv-kanavien kamerat eivät olleet jääneet matkalle, vaikka osin kameramiehet olivat kiireisiä.

 

Iloinen yllätys oli Nelosen uutiset, joka oli tullut paikalle kunnon miehityksellä ja ajan kanssa. Illalla netistä katsomani kello 20 uutisten juttu oli vallan mainio niin sisällöllisesti kuin kuvauksenkin puolesta. Pipotus ja sen hauskuus välittyivät varmasti koteihin saakka. Myös Hesari oli oivaltanut olennaisia asioita. Erityisesti iloitsin toimittaja Tanja Aitamurron kolumnin fiksuista ajatuksista siitä, miksi eduskuntavaalien kilpistyminen pääministerikisaksi ei ole demokratian kannalta hyväksi.