Puolitoista viikkoa jaksoin sinnitellä ja vastustella auringonhattu-uutteen, omega3-rasvahappojen ja C-vitamiinien voimalla lasten kotiin tuomia flunssapöpöjä. Mutta viime yönä ne saivat yliotteen ja painuin kurkku kipeänä töistä päästyäni heti petiin.

Ylös sängystä minut sai tieto siitä, että Uudenmaan Kristillisdemokraattien hallitus oli kokouksessaan nimennyt minut ehdokkaaksi ensi maaliskuun 2007 eduskuntavaaleihin. Ehdokkaita on nyt nimettynä 24 ja tavoittelemme kahta kansanedustajanpaikkaa.

Kieltämättä hyvin haasteellinen ja mielenkiintoinen asia tämä ehdokkuus. Vaikka paljon osaankin kuvitella jo etukäteen, on tulossa varmasti monia sellaisia tianteita, joihin en ole varautunut. Niin kuin urheilijatkin yleensä lupaavat, aion tehdä parhaani, toivon mukaan "ylittää itseni". Sitten vaalipäivänä 18.3. (joka on muuten myös synttäripäiväni) nähdään mille sijalle päästään. Uskon, että minulla on sanottavaa vaalikeskusteluissa ja tarjottavana kokemusta yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta. Toivon mukaan ne saavat vastakaikua valitsijoissa.

Kansanedustajan homman hyvät ja huonot puolet tiedän varsin hyvin. Olenhan jo reilut 15 vuotta tehnyt työtä eduskunnassa tiiviissä yhteistyössä niin KD:n omien kuin vähän muidenkin puolueiden edustajien kanssa. Ns. "harmaan eminenssin" rooli on kuitenkin erilainen kuin kansanedustajien, jotka joutuvat aina kantamaan ensisijaisen vastuun ryhmänsä valinnoista ja tekemisistä ja olemaan "tulilinjalla".

Lupailin jokin viikko sitten Merjan nettitv-lähetyksiä. Tässä tulee nyt ensimmäinen eilisiltana pihallamme kuvattu. Terveisiä siis Nummi-Pusulasta. Ja edelleen vinkkinä, jos linja on hidas ja tökkii, niin toistamiseen katsottuna video saattaa kulkea oikein hyvin.