Tänään töiden jälkeen ei ollut (poikkeuksellisesti) mitään menoa. Kun ilma oli vaihteeksi poutainen, tuli pakottava tarve päästä happihypylle. Kaveria en saanut mukaani, mutta lähdin kiertämään kuuden kilometrin vakiolenkkiämme.

Päätäni oli särkenyt jo useamman päivän lähes putkeen, aivot olivat kroonisesti ylikuumentuneessa tilassa ja silmät uupuneet viikkojen liian vähästä unesta. Ensimmäinen kilometri meni palellessa ja miettiessä jaksanko koko reitin. Toisen kilometrin aikana alkoi jo tulla lämmin. Kolmannen aikana törmäsin suppilovahveroihin ja puolukoihin, neljännellä kanttarelleihin, jotka sulloin takkini taskuun. Viidennen kilometrin kohdalla päänsärky oli poissa, kuudennella olo jokseenkin taivaallinen. Voi tätä maalaisen ulkoiluonnea!

Jälleen kerran tuli todistetuksi se, miten happi ja liikunta ovat paljon tehokkaampi lääke kuin mitkään buranat tai kahvi- ja karkkihetket. Aivot tarvitsevat tuuletusta, samoin sielu. Jotta onneni ei olisi ollut täydellinen, pilasin sitä hieman murehtimalla, että pian on jo lokakuu ja pimeät illat. Nummi-Pusulan synkille metsäteille ei minua saa edes lampun kanssa.

Pian on myös kuntavaalit - sitä en unohda unissanikaan. Lähes joka ilta jo useamman viikon ajan olen soitellut potentiaalisille ehdokkaille Vihdin seudulla. Ja aamulla neljän jälkeen herään heidät mielessäni. Niin myös tänään. Onneksi kaikesta vaivasta on se ilo, että uusia tuttavuuksia on lukuisia ja heidän joukossaan onneksi myös monia ehdokkaita. Haittapuolena taitaa kilahtaa pian muutaman sadan euron puhelinlasku.

Huomiseksi olen eduskuntaryhmän puolesta järjestänyt energiaseminaaria eduskunnan kansalaisinfoon. Paikalle on tulossa kaksi kovatasoista asiantuntijaa: professori Peter Lund, jota jo haastattelinkin KD-kompassilähetykseen sekä Työ- ja elinkeinoministeriön osastopäällikkö Taisto Turunen. Mieheni Esa on alustaja myös, onhan hän vastannut KD:n energiatyöryhmän työskentelystä ja käytännössä valmistellut työryhmän energiaohjelmaluonnoksen. Odotan innolla seminaaria. Tosin sen vuoksi missaan Mikaelin luokan vanhempainillan.

Perjantaina aamupäivällä olen luvannut emännöidä eduskuntaryhmän puolesta venäläisiä vieraita Pietarin "kaupunginvaltuustosta". Mukana on kuulemma kaksi venäläistä tv-toimittajaa kameroineen. Mitäköhän nekin oikein tahtovat... Englantini on vähän kesäterässä ja venäjän opiskelut vielä aloittamatta. Mutta onneksi sentään venäjänkielinen eduskunnan esittelyvideo löytyy ja jos haluavat jotain puolueesta tietää, niin myös lyhyt info nettisivuillamme.

Huomenna Ykkössanomat julkaisee KD:n ehdokkaita Nummi-Pusulassa. Pitänee siis ryhtyä virittelemään ehdokasesittelyjä puolueen nettisivuille ennen kuin nukkumatti tulee noutamaan. Hyvää yötä, kauniita unia, ehdokkaiden kuvia, toivottelee Merja