Nyt sitten on oikein tosissaan aloitettu eduskuntaryhmissä syksyn työ. KD ryhmä vieraili pitämässä kesäkokoustaan Vaasassa ja Seinäjoella. Käytännön toteutuksesta vastaavana jännitin sitä, miten kireä aikataulu saadaan pitämään. Yllättävän hyvin siinä onnistuttiin, kun kokouskuri oli riittävän tiukka. Ei turhia puhelin- ja puuterointitaukoja enkä luvannut meitä paikasta toiseen kuljettaneen pikkubussin odottavan, jos joku ei ehtisi kyytiin...

Tosin kaikki meinasi mennä täydellisesti sekaisin jo tulomatkalla, kun jouduimme vastaan tulossa olleen rikkoutuneen junan vuoksi pomppaamaan Isonkyrön asemalla ulos junasta ja kaahaamaan taksilla Vaasaan, jotta kokous saataisiin alkuun aikataulussa. Paikalla kun odotti monen tiedotusvälineen toimittajat, jotka saivatkin juttua myös junaseikkailusta. Bjarne piti kokouksen aluksi oman katsauksensa pienen muistilistan avulla, mutta jos jotakuta kiinnostaa Päivin pitämä puhe, se löytyy täältä.

Vaikka itse olin ollut ohjelmaa suunnittelemassa ja sopimassa, rohkenen kuitenkin kehua sitä. Vierailut ABB:lla ja Teknologiakeskus Framissa olivat erittäin antoisia. Illanvietto leirikeskus Lepikossa Raippaluodon sillan kupeessa tarjosi leppoisan hauskan tapaamisen Etelä- ja Keski-Pohjanmaan kd-läisten kanssa. Erityiset kiitokset supliikki-lahjakkuudelle, Heimolle ja keramiikkataiteilija Tellervolle, jotka piirin puolesta mahdollistivat monipuolisen ohjelman toteutuksen.

Tänään pidettiin ryhmän sisäinen budjettineuvottelu. Sen seurauksena saatiin synnytettyä KD:n vaihtoehtobudjetti 2008 ja kannanottoja.