2085287.jpg

Kun jokunen viikko sitten minulle kilahti KD-Nuorten pikkujoulukutsu, olin innoissani. Kun viime vuosituhannella  31-vuoden ikäraja iski ulos nuorisojärjestön toiminnasta, oli se kaikkea muuta kuin kivaa. Silloin yksi tärkeä aikakausi elämästä päättyi.

Kun eilen pääsin Päivi Räsäsen tavoin luvalla "kuokkimaan" KD-nuorten pikkujoulubileisiin koristeltuun ja tunnelmavalaistuun puoluetoimistoon, oli se minulle monin verroin arvokkaampi kokemus kuin nuorisojärjestölle, joka toivoi ukkopuolueen edustusta juhliinsa.

2085291.jpg

Kristillisdemokraattien nuorisojärjestöllä on kieltämättä aihetta juhlaan ja tyytyväisyyteen. Pieneen organisaatioon on vuoden aikana saatu 500 uutta jäsentä, mikä on kyllä todella suuri prosentuaalinen kasvu. Taitaa olla peräti 50%. Nuoria ehdokkaitakin oli vaaleissa ihan kohtuullinen määrä, Tampereella peräti lähes kolmannes kaikista ehdokkaista. Tampereen nuorisopiiri saikin vuoden nuorisopiiripalkinnon oikein ison maailman tyyliin.

Myös kaikki paikalla olleet ehdokkaat muistettiin, etunenässä 18-vuotiaana kaupunginvaltuutetuksi hienolla äänimäärällä Riihimäeltä valittu Saara Räsänen. Tampereella varavaltuutetuksi ylsi piirin touhunainen Säde Johanna Westerlund, samoin kuin meidän osaston Raine Klemola Karkkilasta.

Illan musiikista vastasi kristillinen rapbändi Connection Posse, joka piti minikeikan ja hoiti myös DJ-hommat. Kyseiset räppärit vetivät viimeksi ennen vaaleja KD-nuorten vaalijuhla keikan uudella ylioppilastalolla. Bändin nettisivuille pääset tästä.

Nuorisojärjestölle lupaan pyytämättä ja jo ennakkoon uudenvuodenlupauksenani, että mikäli minä vain pystyn asioihin vaikuttamaan, tulee nuorisojärjestö näkymään ensi vuonna aiempaa paremmin myös ukkopuolueen puolella. KD-Nuorilla on paljon tärkeää annettavaa ja sanottavaa. Siihen täytyy myös löytyä enemmän tilaa ja näkyvyyttä puolueessa.

Toisenlaista nostalgiaa oli tänä aamuna, kun televisiosta katselin Rajamäen kirkon 70-vuotisjuhlajumalanpalvelusta. Tuossa kirkossa olen istunut lukemattomia tunteja aina 18-vuotiaaksi asti. Perheemme kävi yhdessä tässä kauniissa ja ainutlaatuisessa Oy Alkon Ab:n rakentamassa funkkiskirkossa vuosia lähes joka sunnuntai. Olen tuijotellut niin kuuluisaa Segerstrålen alttarifreskoa kuin kauniita kattolamppujakin pohtien kaikenlaista.

Nyt televisioitua juhlamessua olivat toimittamassa monet tutut mutta kovasti vanhentuneet kasvot. Ehtoollisen jakamiseen osallistui myös aktiivisena maallikkona Nurmijärven seurakunnassa toimiva isäni Pertti. Hänen panoksestaan Rajamäen seurakuntatyöhön monesta eri roolista käsin vuosikymmenten ajan ei voi olla kuin ylpeä.