Aamulla 6.45 herätyskello herätti. Olen iloinen siitä, että viimeisen viikon olen nukkunut melkein kaikki yöt ”loppuun asti”. Kiusallinen väsyneenä ja liian aikaisin heräämisen kausi taitaa olla päättynyt.

Olin sopinut meneväni 7.45 Nummen kunnanvirastolle tarkastamaan edellisen kunnanhallituksen kokouksen pöytäkirjaa. Siinä meni puolituntinen. Kokouksen listalla oli tavan mukaan joitakin varsin kinkkisiä asioita.

Yksi niistä oli esitys kunnan tukemasta työmatkalipusta. Sillä bussia käyttävät työmatkalaiset saisivat noin 20%:n alennuksen. YTV-alueella käy töissä noin 650 nummipusulaista. Heistä pieni osa käyttää tällä hetkellä julkista liikennettä.

Nummi-Pusula ei aiemmin ole siirtynyt tukemaan työmatkalippua, koska siihen siirtyminen samalla merkitsee sitä, että pitkätyömatkalaisten suuren enemmistön verotuksessa saama työmatkavähennys myös pienenee. Tämä siksi, että niille, joille verottaja ei myönnä korvausta oman auton käytöstä, matkojen hinnaksi lasketaan alin mahdollinen lipunhinta. Suuri osa näistä ihmisistä ei syystä tai toisesta (useimmiten perhesyistä) voi käyttää julkista liikennettä. Siksi on kiusallista, jos toisille annettu lipputuki kostautuu valtaosalle pitkämatkalaisista.

Esitin asiaa kunnanhallituksessa pöydälle, jotta voisimme saada lisätietoja siitä, mikä on uuden moottoritien avauduttua joukkoliikenneyhteyksien tilanne Nummi-Pusulassa. Jos tarjontaa on aivan niukasti, on vaikeaa joukkoliikenteen käyttöön niin porkkanalla kuin kepilläkin kannustaa. Lisäksi kuntalaisille juuri lähteneessä kyselyssä on myös tiedustelua siitä, käyttääkö vastaaja työmatkoillaan säännöllisesti, harvoin tai ei koskaan joukkoliikennettä. Esitykseni voitti niukasti ja asiaan palataan alkukesällä. Sitä ennen siitä on hyvä keskustella perusteellisesti.

Toinen paljon keskustelua kunnanhallituksessa herättänyt asia koski tiedottamista. Valtuustoaloitteen pohjalta esitimme Nina Virtasen kanssa, että hieman päivittämistä kaipaava kunnan tiedotusohje laitettaisiin kuntoon ja nöyrästi pyrittäisiin parantamaan vuorovaikutusta niin kuntalaisten kuin mediankin kanssa. Askeleita oikeaan suuntaan on otettu. Kuntalaiskysely ja uudet kotisivut ovat osa sitä, mutta edelleenkin löytyy parantamisen varaa. Tiedotus on hyvin vaikea laji.

Klo 8.30 olin takaisin kotona ja poimin poikani suksineen kouluun. Tänään kun oli hiihtokilpailut. Matkalla oli kaksi autoa ojassa ja moottoritiellä 80 km/h nopeusrajoitus. Onneksi ruuhka oli jo hälvennyt, kun olin liikkeellä normaalia myöhempään.

Kello 12 tietämissä kokoontui eduskunnan ruokalassa bileryhmä. Tai oikeastaan ensin radioaktiivisten ryhmä. Lounaan lomassa keskustelimme radiotoimittaja-kollegani Kristiina Kunnaksen tulevista KD-kompassilähetyksistä. Vielä ei ole ollut pulaa aiheista eikä haastateltavista ;-) Pian joukkoon saatiin puoluesihteeri Sari Essayah ja bileryhmänä jatkoimme puolueen 50-vuotispääjuhlan ja illallisten ohjelman ja järjestelyjen valmistelua.

Kello 14 alkoi eduskuntaryhmän kokous. Asialistan ja kokouspaperit olin ehtinyt koota aamupäivällä. Pöytäkirjan sain naputettua valmiiksi kokouksen aikana.

Klo 16 ryntäys suoraan kokouksesta autoon. Kyytiin hyppäsi myös puoluesihteeri-Sari, jonka kanssa matkan aikana suunnittelimme toukokuun vanhusteemaviikkoja ja tulevaa osastopostitusta. Sari jäi odottelemaan Turun pikavuoroa Hiidenpirtille.

Kotona selasin postin ja patistin Mikaelia lukemaan englanninkokeisiin. Klo 17.40 lähdin Nummen partiokololle hakemaan Emiliaa kotiin. Kyytiin hyppäsi myös matkalle jäänyt kaveri. Kotiin päästyäni nappasin kyytiin Mikaelin, jonka kanssa suunnistimme Pusulan seurakunnan perhepiiriin Pusulan kirkonkylällä. Kotiin ehdimme klo 21 mennessä. Ajokilometrejä päivän aikana tuli noin 200.

Toisella korvalla olen nyt kuunnellut telkkaria, mutta silmät ovat olleet varsin kiinni tietokoneessa. Sähköpostit, uutistsekkaukset, facebook-käynti sekä tietysti tämä blogin väsääminen. Nyt klo 23 on aika sulkea kone ja toivotella vähitellen hyvää yötä ja kauniita unia. Kunpa saisi taas nukuttua klo 6.45 saakka!