Oli ilahduttavaa lukea Sosiaali- ja terveysministeriön hyvinvointityöryhmän esityksistä kertovaa juttua. Ohjelma oli kuin KD:n papereista, perhepoliittisesta ym. ohjelmista. Monen sorttista fiksua asiaa.

Pätkätöiden tai opintojen kanssa painiskelevat nuoret olisi sosiaali- ja terveysministeriön mielestä saatava lasten hankintaan nykyistä varhaisemmin. Tähän pyritään sosiaaliturvaa kehittämällä, mutta myös opetusministeriö halutaan apuun, jotta opintotuki saadaan perheellisiä paremmin tukevaksi. Opintotuen lapsikorotus on vähitellen noussut keskusteluun, kun ensin Päivi Räsänen teki siitä aloitteen ja sittemmin ehdotus on sisältynyt mm. KD:n vaihtoehtobudjettiin.

Kristillisdemokraateilla on ollut suuri huoli siitä, että myös ilman vakituista työsuhdetta oleville nuorille naisille (siis pariskunnille) tulisi tarjota taloudellinen mahdollisuus perheen perustamiseen. Vähitellen ensisynnyttäjien keski-ikä on noussut vauhdilla ja samalla vauvansaantivaikeudet lisääntyneet, etenkin akateemisilla, joilla keski-ikä ensisynnyttäjinä on jo yli 30 vuotta.

Kun työryhmän ehdotukset saataisiin toteutettua ja etenkin minimivanhempainrahasta kunnollinen niin varmasti sillä voitaisiin helpottaa opiskelijoiden ja pätkätyöläisten mahdollisuuksia lasten hankintaan.

Näin jouluna muistellaan kilvan Jeesuksen äidin kokemuksia. Juutalaisella teinitytöllä ei ollut oletettavasti edes aikuisen papereita, saati sitten omaisuutta. Sulhanenkin meinasi jättää, ellei Jumala olisi vakuuttanut miestä morsiamen uskollisuudesta. Sosiaaliturvaa eikä terveydenhuoltoa ollut tarjolla, majatalopetikin jäi uupumaan. Mutta lapsi syntyi ja mullisti maailmaan historian. Siksi:

Oikein hyvää ja siunattua Joulujuhlaa!