Tänään aamu alkoi ankaralla kahvinkeitolla: viisi kannullista kahvia Karkkilan torille ja teevedet myös. Tori oli jo tupaten täynnä, kun puolen kymmenen aikaan saavuin sinne. Kilpailijoitakin piisasi runsaasti. Todellista markkinahenkeä!

Telttapaikka löytyi mukavasti mutta sitten alkoivat vaikeudet. Torikatos, joka meidän piti koota oli edelliskerralla kasattaessa väännetty rikki. Onneksi mukana oli myös toinen katos, mutta sen kasaamisessa meni aikaa. Olipa siinä naureskelemista karkkilalaismiehillä. Jos ei olisi lopulta tärpännyt teltan kokoaminen, olisivat päässeet konsultoimaan.

Mutta harvinaisen mukava torikokemus siitä muodostui. Tarjoilimme juotavaa päälle 60 hengelle ja karkkeja paljon useammalle. Ihmiset olivat hyvin ystävällisiä ja muutamat tulivat varta vasten tapaamaan. Joku oli suoraan torilta menossa äänestämään. Eräs karkkilalaisrouva kertoi olevansa edesmenneen mummoni ystävä yhteisiltä reissuilta, eräs vanhempi herra taas pappani tuttu ja sukulainen.

Torikeikan päätteeksi tulin myös kummitädiksi intialaislapselle, jota mahdollisuutta kävi markkinoimassa niin innokas lähestystyöhön vihkiytynyt täti, etten voinut kieltäytyä, kun aiemmin ollut egyptiläinen kummilapsi oli jo vuosia sitten kasvanut isoksi. 

Iltapäivällä sitten paleltiin pari tuntia porukalla Saukkolan Siwalla. Kotiin päästyäni vaihdoin kumisaappaat jalkaan ja lähdin lapion kanssa metsästämään poikani saapasta. Hän ja kaveri olivat kotimatkalla uponneet ojaan ja kenkä oli kadonnut lumeen. Kotiin pojat pelasti kaverin mummi ja pappa! Etsintätehtävä osoittautui hankalaksi, saappaasta ei näkynyt jälkeäkään. Lopulta apuun tuli isäntä, joka kaivoi niin pitkään, että saapas vihdoin löytyi. Kaikkea sitä 8-vuotiaille pojille voikin sattua. Ulkotyöpäivän päätteeksi painoin saunaan lämpeämään.

Kun pääsin vihdoin sähköpostille, siellä odotti mukavia asioita: mm. tuntemattoman äidin rohkaiseva viesti, kuinka hän vaalikone- ja nettitutustumisen jälkeen oli käynyt äänestämässä minua sekä tieto siitä, että piirin keräystilille oli muistettu myös minun vaalityötäni. Kaunis kiitos teille vaalityöni tukijoille - keitä sitten olettekin!