Tänään saimme ihailla ja pelätä poikkeuksellista ukkosmyrskyä. Itse istuin työhuoneessani eduskunnan 6. kerroksessa. Taivas oli musta ja sitä halkoivat kattojen yllä pitkien salamien sarjat. En muista moista nähneeni. Jylinä oli vaikuttava sekin. Kotona olisin moista pelännyt. Onneksi lapset eivät olleet ukkosen aikaan yksin kotona, vaan koulussa. Tämän päiväisen ukkosen kaltainen luontoilmiö muistuttaa meitä pienuudestamme. Kun sitä katsomme, ymmärrämme paremmin asemamme tässä maailmankaikkeudessa.

Mutta politiikkaan.... Kyllä oli kummallinen energiaveroesitys tuo valtiovarainministeri Kataisen energiaveromalli: ympäristöystävällisyydestä ja vähäpäästöisyydestä halutaan rangaista, kun diesel-polttoaineveroa korotetaan tuplasti kovemmin kuin bensiiniä. Esitys on ristiriidassa ilmastotavoitteiden kanssa. Energiaverojen kohdennus tulee tehdä oikein, pelkästään verokertymän kartuttamiseen tähtäävät perusteet eivät saa romuttaa ympäristötavoitteita.

Kristillisdemokraatit esittävät jälleen, että diesel-polttoaineen korotetusta veronkorotuksesta luovutaan ja dieselautojen käyttövoimaveroa alennetaan henkilöautoilta. Tämä edistäisi fossiilisten polttoaineiden käytön vähentämistä ja vähäpäästöisyyttä verrattuna bensiinikäyttöisiin autoihin. Myös muiden vähäpäästöisten autojen, kuten hybridiautojen, verotusta olisi alennettava. Polttoainevero tulee poistaa biodieseliltä, etanolilta ja biokaasulta sekä muilta vähän saastuttavilta polttoaineilta.

PS: Toivottavasti voimme nähdä huomenna eli torstaina 23.8., sillä kello 18 alkaen on Länsi-Uudenmaan kristillisdemokraattien rantaillassa Vivamossa Lohjalla. Aluksi klo 18 on hartaushetki uudistetussa Särkyneen sydämen kirkossa. Klo 18.30 alkaen on rannassa rentoa poliittista pohdintaa lettujen paiston ja laulun lomassa lomassa. Reippaimmat voivat pulahtaa järveen.

Mukana puhujavieraana on puolueen puheenjohtaja Päivi Räsänen, joka on luvannut alustaa keskustelua mm. perheen hyvinvointi -teemaan liittyen. Itsekin olen luvannut olla äänessä kertomassa tuoreita kuulumisia kunta- ja eduskuntarintamilta.Tilaisuuden järjestää KD:n Lohjan seudun osasto.Vihdin seudun osaston kd-laiset pitävät pienen palaverin yhteisen ohjelman jälkeen.