Nummi-Pusulassa päivähoidossa ei ole ollut isompia ongelmia, paitsi mitä nyt vanha kivikoulu vuosi sitten jäi vesivahingon vuoksi käyttökelvottomana sivuun ja nyt Pusulaan odotellaan uutta päiväkotia. Ns. ryhmisten lakkautus säästösyistä ja tehostamisvaatimuksien vuoksi aiheutti samoihin aikoihin hämminkiä ja mielipahaa niin meille päättäjille kuin etenkin perheille.

No, kyseisen vesivahingon vuoksi keskittäminen Pusulassa ei vielä ole toteutunut. Nummella entisissä ryhmäperhepäiväkodin tiloissa on nyt syksyllä aloittanut yksityinen liikuntaan ja taiteeseen painottunut päiväkotiryhmä, johon kunta on osoittanut lapsia. On hyvä, että valinnanvapautta on näin ollen vanhemmille jäänyt eikä kaikkia sen suunnan lapsia ole ollut pakkoa änkeä Saukkolan päiväkodin katon alle.

Viikko sitten kunnanhallituksen papereita lukiessa tuli nielaistua muutaman kerran väärään kurkkuun, kun esittelijä Saila Lehtonen oli päivähoidon työntekijäjäjärjestelyjä koskevaan kohtaan kirjoittanut, että Koisjärven päiväkotiryhmä lakkaa, kun uusi päiväkoti Pusulaan valmistuu. Mistä päästä moinen oli tupsahtanut esittelytekstiin, sitä en tiedä vieläkään. Oliko se Sailan oma luulo vai kenties päivähoidon johtajan ajatus? Anyway, sellaisesta ei ole luottamushenkilöiden piirissä ainakaan kunnanhallituksessa ollut koskaan puhetta - päinvastoin Koisjärven päiväkotiryhmää on aina kehuttu ja pidetty jo logistiikankin kannalta tarpeellisena.

Valmistelin kotona lisäysehdotuksen asian osalta, mutta Lehtonen oli valmis virheellisen informaation poistamaan esittelystä. Yhteistuumin lisättiin selvyyden vuoksi pöytäkirjaan, että "Kunnanhallituksen yksimielinen kanta on, että kunnanhallitus pitää Koisjärven päiväkotia tarpeellisena myös jatkossa". Valitettavasti tämä ei tullut asiaan liittyvissä uutisoinneissa esille, varmaankin siksi kun pöytäkirja tarkastetaan vasta uutisointien jälkeen....

Oma poikani meni hoitoon kyseiseen Koisjärven päiväkotiyksikköön heti sen avauduttua. Silloin keväällä lapsia oli vajaa määrä, mutta heti syyskauden alettua jo vallan mukavasti. Nykyisin Koisjärven päiväkotiin eivät käsitykseni mukaan kaikki halukkaat enää mahdukaan.

Jokainen Nummi-Pusulan maantietoa ymmärtävä tajuaa, että kun iso osa vanhemmista ajaa töihin Lohjan tai pääkaupunkiseudun suuntaan, ei lapsia ole kiva lähteä kuskaamaan päivähoitoon väärään suuntaan eli pohjoiseen. Etenkin kun on täysi työ ehtiä töistä takaisin hoitopaikkaan ennen niiden sulkeutumista kello 17 tietämissä.

Minullakin on kokemusta siitä, että päivähoidon vuoksi tarvitsee ajaa 135 kilometrin päivittäisen työmatkan lisäksi vielä 15-30 kilometriä ylimääräistä. Se ei todellakaan innosta, vaan vie turhaa aikaa, voimia ja bensaa perheiltä. Siinä jo on iso syy puolustaa Nummi-Pusulan eteläisintä päiväkotiryhmää.