"Congratulations!, You are hereby notified that your email identity has won EUR 1 000 000 (One million Euro) after our final email draws conducted last week. Your email ID was attached to serial number : 25-6395 and drew the winning numbers; 4.36.18.2.31.39. Please contact your assigned release manager, Mr.Mac Grant by his email below..."

Otsikolla "Win notice" oli sähköpostiini saapunut tämä ilmoitus miljoonan euron arpajaisvoitosta. Onneksi en ehtinyt ryhtyä haaveilemaan, mitä summalla tekisin, kun jo tiesin olevani huijauksen kohteena. Eduskunnan sähköpostijärjestelmä osaa suodattaa 99% spammi-posteista, mutta tämä oli päässyt läpi, niin kuin muutamat Viagra-mainokset ja mm. "tiedustelut", joissa kysellään varmistusta olemattoman pay pal -tilini tiedoista.

Nopeasti löydän sähköpostissa väitetyn arpajaisfirman sivuille Sveitsiin, jossa ajankohtaista palstalla varoitetaan miljoonan euron hujausvoitoista. (Sen verran ranskaa ymmärrän, että tuon tajuan). Linkin takana on myös englanniksi opas, jossa neuvotaan, miten erilaisilta sähköpostihuijauksilta voi välttyä.

Sähköpostien kanssa saa olla tarkkana. Ehdoton valtaosa kaikista maailman sähköposteista on roskaa, jota palvelujen tarjoajat yrittävät epätoivoisesti suodattaa pois. Kilpajuoksu spammifiltereiden kehittäjien ja kiusantekijöiden välillä on kova. Yleensä kai roistot ovat hieman edellä.

On kurjaa, että niin nerokas viestintätapa kuin sähköposti, on joutunut tällaisen sabotoimisen kohteeksi. Kuka tuosta loputtamasta spammista hyötyy?