Nummi-Pusulan kunnalliselämässä on kieltämättä erikoisia piirteitä. Yksi niistä on lehtikirjoittelu. Paikallislehdet julkaisevat mitä erikoisempia, joskus jopa herjausta lähenteleviä kirjoituksia ja tietenkin nimimerkillä.

Tänään sellaisen kohteeksi pääsin minäkin. Siitähän se johtui, että olin mennyt kertomaan julkisesti, että koko valtuusto - Maittila mukaan lukien - oli hyväksynyt ikääntyneiden kuljetuspalveluja koskevan yhtenäistämispäätöksen. Maittila kun haukkui maanrakoon asiasta perusturvalautakunnan. Olin käyttänyt vastinekirjoituksessani kerran ilmaisua "ampui omaan jalkaansa".

Tästä nimimerkki "kristitty vammainen", joka toisessa kohdin esiintyy "omaisena" sai jutun juurta. Olin kuulemma niin sotaisa, että hänen pitäisi erota kirkosta sen vuoksi. Lisäksi hän kehotti minua selvittämään, onko Maittilalla aseenkantolupaa. Jos ei olisi ja tämä on kuitenkin tämä "ampunut omaan jalkaansa", pitäisi minun kuulemma mennä tekemään rikosilmoitus. Paljon muutakin hän oli kirjoitellut vallattomasti totuuteen nähden...

Eipä tullut minulla mieleen, että joku voi ryhtyä mollaamaan yhden kielikuvan käytöstä. Itse kun pidän kielikuvia ja sanontoja kielen rikkautena ja piristeenä.

On monia tapoja puolustaa kunnallispoliittisessa keskustelussa ystäväänsä. Mutta jotenkin toivoisi, että keskustelussa pureuduttaisiin asian todenmukaiseen sisältöön. Tahallinen väärien tietojen levittäminen ja toisen sanomisten vääntely ei ole kyllä reilua - etenkin kun se tehdään nimimerkkien ja ehkäpä myös eräänlaisten peitepersoonien kautta.

Jos kyseinen kirjoittaja on kuitenkin ihan omana itsenään asialla, aidosti loukkaantunut, huolissaan kuljetusasioista ja tarvitsee apua, toivon hänen olevan rehdisti yhteydessä, niin mielelläni keskustelen ja autankin minkä voin. Keskustellen asia varmaan selviää, jos on halua ymmärtää. Tosin tajuan, että nimimerkin takaa puskasta on kiva epämieluisaa kunnallispoliitikkoa "ammuskella" miten sattuu. Varmaankin sellaisesta tulee jotain mielihyvää ja helpotusta katkeraan oloon.