Vaalinalusviikoille osuu niin paljon kaikkea menoa, että tästä ei selvittäisi ilman mummia (ja pappaa). Onneksi vanhempani asuvat vajaan tunnin matkan päässä ja suostuvat auttamaan lasten apuhuoltajina, kun äiti huitelee maailmalla. Kiitos vanhemmilleni lasten hiihtoloman organisoinnista ja kaitsennasta nyt ruuhkaviikkoina. Tänään mummi ajeli työpäivänsä jälkeen lasten kuskiksi, huoltajaksi ja myös kotiapulaiseksi - imurointipalvelus tuli tarpeeseen ;-)

Tänään vuorossa oli "Lapsen parhaaksi" -keskusteluilta eduskunnan kansalaisinfossa. Paikalla olivat hesalaisehdokkaamme Helena Molander ja Anne Pohtamo-Hietanen, jotka käyttivät omat puheenvuoronsa. Itse toimin eduskuntaryhmän puolesta illan emäntänä ja puheenvuorojen jakajana. Kuulijoita&keskustelijoitakin oli varsin mukavasti saapunut. Tilaisuuteen tupsahti myös Ylen radiotoimittaja, joka teki inserttiä KD:n tulevaan maanantaiseen radion vaalitenttiin.

Vilkkain keskustelu syntyi tälläkin kertaa lastensuojelukysymyksistä. Paikalla oli tullut asiaa eri puolilta kokemaan joutuneita, esimerkiksi vanhempien oikeuksia ajava juristi ja toisaalta muutamia perhehoitajia, terveydenhoitaja jne. Koin, että keskustelusta syntyi varsin hedelmällinen ja monesta asiasta voitiin olla yhtä mieltä. Perheiden tukeminen ennen kuin on liian vakavista ongelmista kyse, on tietysti avain moneen asiaan.

Päivälläkin sain apua. Vaalijulisteiden laitto kai on perinteisesti luokiteltu miesten työksi, mutta tänään minua auttoi siinä työssä Nummi-Pusulassa ja Karkkilassa viime tipassa hätiin soitetut pari rouvapuolista ystävää. Kaunis kiitos heille. Yksin en olisi selviytynyt niistä. Nyt saatiin Nu-Pussa julisteet ensimmäisinä kuntoon, ensimmäisenä mainospäivänä myös Karkkilassa. Vihtiinkin ne ovat menossa huomenna.