Eduskunnan syksyn työurakka on kääntynyt vallan huikealle loppusuoralle. Viime päivät on paketoitu lukuisia budjettilakeja. Myös budjettimietintö vastalauseineen on valmis. Bjarne Kallis KD:n edustajana Valtiovarainvaliokunnassa jätti luonnollisesti vastalauseen vaihtoehtobudjettimme pohjalta. Oli muistaakseni 21 sivua ja kymmeniä muutosehdotuksia.

Alkusyksyn versiosta vaihtoehtobudjettimme muuttui jonkin verran. Ensinnäkin panostuksia sosiaali- ja terveydenhuollon valtionosuuksiin lisättiin merkittävästi. Toiseksi valiokunta teki useita pieniä lisäyksiä tärkeisiin kohteisiin. Siten moni talousarvioaloitteemme tuli kuulluksi ainakin osittain. Ensi viikolla sitten puhutaan suu puhtaaksi budjetista ja äänestetään päivätolkulla.

Pidimme poikkeuksellisesti ryhmäkokouksen jo eilen. Tänään käytimme normaalin kokousajan KD:n työyhteisön yhteiseen joululounaaseen läheisessä Ravintola Macussa. Paikalla oli niin eduskunnan, puoluetoimiston kuin KD-lehdenkin väki.

"Miten joku voi kuvitella, ettei KD:ssa olisi hauskaa?", tokaisi eräs kyseisen joululounaan ensikertalainen. Hyvästä ruuasta, idyllisestä ympäristöstä, pienistä kehuista ja hauskoista jutuista saa irti iloa aivan verrattomasti.

Tämän vuotisen joululounaan kohokohta oli Toimin vetämä rakkaudentunnustustekstarikisa. Sen voitti alle vuoden naimisissa ollut Terhi, jonka kulta reagoi saamaansa tekstariin kaikkein nopeimmalla vastauksella. Hieman hölmistyneitä vastauksia taisi tulla useammallekin. Meille suomalaisille kun ei ole ihan tyypillistä lähetellä puolisoillemme ja lapsillemme "I love you"-sarjan viestejä. Yhden vastauksen kuultuamme olimme tikahtua nauruun.

Jouluaatoksi tarkoitettu huijausvinkki tuli Bjarnelta, joka kertoi, kuinka voi säikäyttää perheen lapset. Kannattaa laittaa alkuillasta ennen lahjojen jakoa yöpuku päälle ja kömpiä sänkyyn mukamas nukkumaan täysin uupuneena. Lapset kalpenevat säikähdyksestä, että joulu menisi pieleen ja muistavat kyseisen jouluelämyksen erityisen kauan.

Kaiken kiireen keskellä työyhteisen pienet iloiset hetket ovat arvokkaita. Niitä ei kannata jättää väliin.