358141.jpg

Tänään oli jälleen yksi virstanpylväs KD:n vaalikampanjassa. Julkistimme tv-mainoksemme. Nämä heput tässä ovat bongareita, jotka havaitsevat tiukkapipo-kristillisdemokraatteja. Seuraavassa kuvassa on tiukkapipo-äiti lapsineen. Mukana muuten Emilia ja Mikaelkin. Mainoksessa vilahtaa myös minun takin liepeeni.

TV-mainosta nähdään maikkarilla vasta maaliskuussa, mutta netissä aivan lähipäivinä. Vielä se ei ollut valmis. Sitten kun on nähtävissä, niin mielelläni kuulisin palautteita, kun olen itsekin ollut siinä ideariihessä, jossa mainosta on ideoitu ja väsätty.

358142.jpg

Mainoksen tarkoitus on sisältää niin keveyttä, itseironiaa kuin ihan täyttä asiaa KD:n tärkeimmistä tavoitteista. Mutta kovin monisanainen ei 20 sekunnissa voi olla.

Tämän päivän infotilaisuudessa oli myös täyttä asiaa. Räsänen haastoi isot puolueet.

- Haastan tiukalla ja tinkimättömällä vaaliohjelmallamme kolme suurinta puoluetta. Viimeisten kolmen vaalikauden aikana ne ovat vuorotelleet hallitusvastuussa. Näiden puolueiden politiikka ei pohjimmiltaan kovin syvästi erotu toisistaan. Talouspolitiikan peruslinjat ovat pienestä nahistelusta huolimatta kulkeneet samoja latuja: sosiaalinen eriarvoisuus on lisääntynyt, henkinen pahoinvointi kasvanut ja yhteiskunnan eettistä perustaa ja perheiden asemaa on murennettu. Markkina-arvot ovat ajaneet ihmisarvon ohi, Räsänen totesi.

Räsäsen mielestä Keskusta on kierrätyksen mestari. Keskusta kierrättää viime vaalien käyttämättömäksi jääneet vaalilupaukset uusiokäyttöön. Keskustan tavoitteet elintarvikkeiden arvonlisäveron alentamisesta, kansaneläkkeiden tasokorotuksesta, minimiäitiyspäivärahan tason korjaamisesta tai alkoholiveron korotuksesta ovat oikeita. Mutta jos keskusta ei ole onnistunut toteuttamaan niitä valtansa huipulla, pääministeripuolueena, kuka voisi uskoa Keskustan käsiin niiden toteuttamisen tulevaisuudessa? Aiheellinen kysymys.

Räsänen totesi, että Sosialidemokraatit julistautuvat sanallisesti hyvinvointipuolueeksi, mutta 12 vuoden yhtäjaksoisen hallitusvallan aikana tuloerot ovat ennätyksellisellä tavalla kasvaneet. Sosialidemokraatit nostivat viime vaaleissa palveluiden parantamisen tärkeimmäksi tavoitteekseen - kuitenkin vanhuspalvelut ovat tasolla joka valtiontilintarkastajien mielestä on perustuslain vastainen. Kokoomus on alentunut populistipuolueeksi lupaamalla samaan aikaan merkittäviä palvelujen ja sosiaalitukien parannuksia, verokevennyksiä ja vieläpä valtionvelan lyhentämistä. Kykypuolueen laskuoppi johtaisi toteutuessaan nopeaan konkurssiin.  HYVÄÄ ANALYYSIÄ, PÄIVI!