On kieltämättä pää kohtalaisessa kohmeessa ja jomotuksessa. Mennyt viikko on ollut lentoa paikasta ja asiasta toiseen, eikä tulevakaan viikko juuri vaikuta iisimmältä.

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Vaikka sanotaan, että ”laiska töitänsä luettelee”, niin ajattelin kuitenkin hieman kerrata menneen viikon touhuja ja tuleviakin, kun en ole vuodattamaan kerennyt. Tai kerran ryhdyin, mutta se vuodatus katosi bittiavaruuksiin.

 

Viime tiistaina alkoi kahdesti viikossa iltaisin kokoontuva journalistiikan opiskeluryhmä. Kyse on avoimen yliopiston kurssista, jossa harjoitellaan mm. uutisten ja otsikoiden tekemistä aivan käytännössä. Läksyjäkin meille tulee ja ne odottavat työlistalla. Vaikuttaa hyvin hyödylliseltä.

 

Torstaina eduskuntaryhmämme piti talvikokoustaan Porvoossa. Se on sellainen "minikesäkokous", jossa pidetään katsauksia, tehdään kannanottoja ja vieraillaan eri paikoissa. Nyt ohjelmassa oli lounas kaupunginjohtajan kanssa, keskustelutilaisuus lukion opettajanhuoneessa ja tietenkin kauppakeskus- ja iltatilaisuudet plus mediainfo. Näiden eduskuntaryhmän kokousten ja vierailujen organisoimisesta on pitkälti vastuu meikäläisellä.

 

Perjantaina valtaosa kansanedustajistamme vieraili Kemijärvellä tutustumassa sellutehtaan tragediaan. Minä hoidin järjestelyjä, mutta en itse ollut matkassa. Oli nimittäin paljon muutakin puuhaa, kuten valmistella lauantain KD-akatemian ja ideologisen seminaarin juttuja.

 

Olin lupautunut pitämään parille kymmenelle KD-akatemialaisille ensimmäisen luennon otsikolla "kristillisdemokratian abc". Pitkä kirjallinen versio siitä oli jaossa myös ideologiaseminaariin osallistuneille, joita oli kaikkiaan päälle sata. Tästä linkistä se löytyy, jos kiinnostaa. Mukavaa ja motivoitunutta porukkaa nuo akatemialaiset!

Ideologisessa seminaarissa oli kaksi osuutta. Ensimmäisessä pohdittiin eri kirkkokuntien sosiaalieettistä opetusta ja jälkimmäisessä kristillisdemokratian haasteita Euroopassa. Seminaarin jälkeen veimme porukalla ulkomaiset vieraat ulos syömään. Heitä oli yksi ylähuoneen jäsen Hollannista, kuin myös hollantilainen ECPM (European Christian Political Movement) -järjestön pääsihteeri sekä Virosta kyseisen ECPM:n puheenjohtaja tyttärensä kanssa sekä Viron kristillisdemokraattien puheenjohtaja.

 

Eilen alkoi myös KD-kompassi radio-ohjelma Radio Deissä. Ohjelma tulee aina lauantaisin klo 12.05. Olen sen toinen toimittaja ja vastasin pääasiassa eilisen ideologisemman ohjelman osuuksista. Kompassia pääsee kuuntelemaan jälkikäteen myös netistä KD-medioiden nettisivulta.

 

Tänään olen mm. väsännyt nettisivuja Kristillisdemokraattien helmikuun kampanjaan lasten ja nuorten hyvinvoinnin edistämiseksi. Huomenna viimeistellään eduskuntaryhmän toimenpideohjelmaa koululaisten hyvinvoinnin lisäämiseksi.

 

Nyt illalla pitäisi läksyjen ohella myös miettiä kysymyksiä Nummi-Pusulan kuntalaiskyselyyn sekä tietenkin jaksaa paneutua kunnanhallituksen huomisiin asioihin. Siispä parempi lakata luettelemasta tekemättömiä hommia ja ryhtyä niihin käsiksi.