Varsin montaa vierasporukkaa olen eduskunnassa kierrätellyt, mutta tavalla tai toisella "läheltä" tulevat vieraat tuntuvat jotenkin erityisen tärkeiltä. Näin tapahtui tänään, kun emännöimälleni eduskuntavierailulle tuli vapaa parikymmentä Nummi-Pusulan leppäkorpelaista, lähinnä Maatalousnaisten ja Maamiesseuran aktiivia.

Sovimme ajankohdasta tammikuun alussa, kun ei vielä ollut tietoa siitä, milloin ja millainen KTM:n uraanipäätös olisi. Sen vuoksi päätettiin myös yhteisestä kahvihetkestä Uudenmaan kansanedustajien kanssa. Tämä myös toteutui, kun Merikukka Forsius, Matti Saarinen, Sari Essayah ja Eero Lankia tulivat keskustelemaan ajankohtaisista aiheista leppäkorpelaisten kanssa.

Yllättävää ei liene, että keskustelun aiheina olivat mm. maatalouden tilanne, metsäverotus, tiemäärärahat ja PARAS-hanke. Päivi Alanteella ja Kalervo Oksasella oli selväsanaiset terveiset edustajille. Lounaan jälkeen törmäiltiin vielä Heidi Hautalaan, jonka kanssa ehdittiin keskustella uraanikaivosasian mahdollisista tulevaisuuden näkymistä. Kiitokseksi sain aivan ihanan oranssin tervehdyksen. Kaunis kiitos!

Äsken MTV:n uutiset kertoivat, että Niinistöstä olisi tulossa Uudenmaan suuri ääniharava, samoin Vanhasesta. Tanja Karpelan kannatus olisi romahtamassa ja ministeri tulee taistelemaan läpipääsystä. Tämä ei ole mikään yllätys eikä hetkauta minua kummemmin.

Mutta se mikä sai minut melkein raivostumaan oli Maikkarin asiantuntematon uutisointi KD:n osalta. Statistiikkakuvissa luki kuinka KD saisi paikan, mutta sitten tekstissä väitettiin, että se menisi Timo Soinille. Voi hyvät hyssykät, eikö Maikkarin uutistoimitus vaivaudu edes sen verran tietämään, että KD:lla ja Perussuomalaisilla ei ole näissä vaaleissa vaaliliittoa... eikä KD:n paikka kykene siis mitenkään menemään Soinille, niin kuin viimeksi pääsi tapahtumaan. MTV toivon mukaan korjaa uutisointiaan seuraavaan lähetykseen.

Tänään Niinistö piipahti kauppakeskus Lohjan tähdessä. Mutta kampanjoimassa Lohjalla eivät olleet vain kokoomuslaiset, vaan myös KD:n ehdokkaat. Itsekin olen menossa sinne huomenna lauantaina klo 11 tietämissä iltapäiväksi. Tule tapaamaan Lohjan Tähteen, jos liikut kulmilla.