Tänään aamu-uninen mieheni nousi reippaasti liikeenteeseen saatuaan onnitteluviestin siitä, että hänen (tai siis KD-lehden) pääkirjoitusta oli siteerattua Hesarissa. Pääkkärissä vertailtiin oppositiopuolueiden vaihtoehtobudjetteja ja valitettiin sitä, että vasemmistopuolueet olivat ryhtyneet Kokoomuksen aiemmin viitoittamaan tapaan käyttämään tulopuolella ns. virtuaalirahaa. Se tarkoittaa sitä, että vaihtoehtobudjetissa valtion verotulot arvioidaan (ilman kummempia perusteluja) VM:n esityksiä korkeammiksi. KD on pitänyt kunnia-asianaan sitä, että tällaista virtuaalirahaa tai aiemmin Keskustan esittämiä talouden "dynaamisia vaikutuksia" ei vaihtoehtobudjeteissa esitetä.

Viimeiset budjettiäänestykset käytiin tänään tuossa neljän maissa. Ne olivat täysin yllätyksettömiä. Tämän vuotinen poikkeuksellisen kova budjettikuri on herättänyt pohdintaa ja aiheesta. Hallituspuolueiden edustajat kun eivät saaneet tukea mitään ylimääräisiä rahaesityksiä, eivät edes äänestyttää omia aloitteitaan. Ja kuitenkin eduskuntavideossa kaikille vieraille esitetään, että eduskunta käyttää maassa ylintä budjettivaltaa. Siltä se ei nyt näyttänyt, edes silmäänlumeen vertaa.

Itse livahdin hieman etuajassa kotiin päin. Matkassamme tuli jo ensimmäinen jouluvieras (jos nyt miehensä rakkaita aikuisia lapsia voi sellaiseksi kutsua). Tänään Karkkilan Tienoo kertoi joulusuunnitelmistani. Kiireessä keskellä työpäivää tehty pikahaastattelu oli poikinut pieniä virheitä lehteen. Tosin olennaisia ei ollut kuin yksi... Minulla ei ole edelleenkään omia aikuisia lapsia, vain nämä kaksi rakasta koululaista, jotka tänään hakivat todistuksensa enemmän ja vähemmän tyytyväisin mielin.

Eilen Koisjärven koulussa vietettiin joulujuhlaa. Tosin vanhemmat ja koululaiset eivät pieneen jumppasaliin yhtä aikaa mahdu istumaan. Mikaelia harmittikin, kun heidän luokkansa ja 5-6:n oppilaat eivät päässeet esityksiä näkemään, kun joutuivat odottelemaan esitysvuorojaan luokassa.

Mikael luki jouluevankeliumia. 3-4 -luokan tekemät näytelmät huippu-urheilijoiden haastattelutilanteista ja joulupukin kauneushoitokäynneistä olivat verrattoman hauskoja. Kiitokset Timo-opettajalle, näytelmien reippaille käsikirjoittajille ja esittäjille.

Tänään heräsin ennen aamuviittä pohtimaan, mitä milloinkin pitäisi tehdä ja mitä milloinkin ruokakaupasta ostaa, jotta emännöintini joulunpyhinä onnistuisi mahdollisimman hyvin. Nyt aikataulutuksessa on vuorossa kotikaljan valmistus. Ei kuin hommiin!