Tänään piti pistää talo kuntoon, imuroida ja sen sellaista. Kuinkas ollakaan villakoirat lojuvat vieläkin nurkissa. Innostuin nimittäin siivoamaan ja ehostamaan kotisivujani. Olen varmaan jo pari vuotta katsellut omia kotisivujani sillä silmällä, että niiden parantamisella on kiire. Inspiraatiota ei vain ole löytynyt. Keväällä ryhdyin markkinoimaan hommaa Emilialle. Mutta 12-vuotiaalla tyttärellä on omien nettisivustojensa ja chattiensä kanssa niin paljon puuhaa, ettei kuulemma ehtinyt, vaikka "periaatteessa kyllä"...

Tänään sain hänet apuun ja opastamaan muutamia sellaisia juttuja, joita en itse ollut hoksannut. Sain lempparivärini pehmeän vihreän taustaväriksi ja fontit uusiksi. Vähän laajensin sisältöäkin. Huippuyksinkertaiset sivuthan ne ovat ja kotikutoisen näköiset, mutta minulla ei ole halua eikä mahdollisuuksia maksaa tuhansia euroja kotisivuista - niin kuin monet tekevät "nettiuskottavuutta" hankkiakseen.

Pistin hankintaan myös oman domainin, www.erapolku.net. Sen pitäisi tulla muutaman päivän kuluessa, eikä maksa ensimmäisenä vuotena mitään, kun otin myös 24+5 euron vuosimaksulla hosting-paketin. Tosin vain 12+5 euron vuosimaksullakin olisi sivuston, sähköpostiosoitteet ja domainin saanut. Samalta palveluntarjoajalta hommasin Emilialle domainin ja hostingin, eivätkä hänen sivunsa ole tökkineet alhaisesta hinnasta huolimatta. Kalliita ei siis nettisivujen todellakaan tarvitse olla!

Olen vastannut KD:n nettisivuston ja verkkotiedottamisen kehittämisestä. Kovin pieniin resursseihimme nähden olen ollut tyytyväinen siihen, mitä olemme saaneet aikaan. Netti on nykyaikana oikeastaan tärkein tiedotuksen väline - ainakin niille tahoille, joilla ei ole isommin varaa mainontaan. Asioista kiinnostuneet osaavat kyllä jo nykyaikana löytää tiensä puolueiden kotisivuille.

Netti on myös oivallinen tapa rakentaa vuorovaikutusta - sellainen kansalaisjournalismin kanava. Väline, joka tarjoaa mahdollisuuksia ns. deliberatiivisen demokratian suuntaan eli yhteiskuntaan, jossa julkisen keskustelun kautta muokkaantuvat yleiset mielipiteet, joita poliittiset päättäjät sitten myös oikeasti kuuntelevat omia ratkaisuja pohtiessaan. Toivottavasti edustuksellisen demokratian valtakauden jälkeen ollaan tähän suuntaan menossa.