Tämä tammikuu on ollut aivan poikkeuksellinen. Yleensä tammikuu on nimittäin töissä hiljaista ja tylsää aikaa, sellaista kynänpyörittelyä. Nyt on toisin. Joka päivälle on kerääntynyt jotain erityistä haastetta. On erilaisten koulutusten järjestämistä, toimittajatapaamisia, osallistumista puolueen historiikin ja 50-vuotisjuhlatapahtumien valmisteluun sekä tietysti kunnallisvaalivalmisteluja jne.

Tämän päivän haaste oli käydä haastattelemassa yliopistolla sosiaalietiikkaan erikoistunutta professoria kirkkojen yhteiskunnallisesta opetuksesta. Haastattelutuokio on kuultavissa ensimmäisessä KD-kompassi ohjelmassa, joka tulee ulos RadioDeissä lauantaina 2.2. klo 12.05-12.20. Siitä lähtien toimitamme Kristiina Kunnaksen ja Ismo Portinin kanssa kyseistä ohjelmasarjaa vuoden läpi(kesälomataukoa lukuunottamatta) aina lauantaisin.

Nu-Pun kunnalliselämässä on ollut hiljaisempaa. Kuitenkin huolta on herättänyt syksyinen päätös yhdenmukaistaa ikääntyneiden kuljetuspalveluja. Mitä ilmeisemmin on perusturvatoimessa tyritty jossain määrin perusturvalautakunnan ja kunnanvaltuuston tekemän päätöksen toimeenpanossa.

Minua on ihmetyttänyt valtuutettu Hannele Maittilan tapa lähteä mielipidekirjoituksillaan arvostelemaan perusturvalautakuntaa asiasta, jota hän on itsekin valtuutettuna ollut päättämässä. Nyt joka lehdessä, viimeksi tänään Ykkössanomissa, on ollut Maittilan kirjoitus, jossa hän haukkuu perusturvalautakunnan - ja samalla itsensä. Olen kirjoitellut tuohon vastineita, koska otti sen verran aivoon se epäreiluus, millä hän on liikenteessä. Jos itse ei olisi ollut yksimielisesti päättämässä moista voisi toki asiassa arvostella, mutta ei tässä tapauksessa.

Omaan vastineeseeni länskärissä on tullut minulle pari vastauskirjoitusta. Kummassakin kirjoituksessa on paljon väärinymmärrystä, jonka veikkaan olevan aivan tahallista. Vai eikö haluta millään hyväksyä sitä, että vastuu päätöksistä on kaikkien valtuutettujen yhteinen. Onko kunnallisen päätöksenteon menettelyjen ja hierarkioiden ymmärtäminen niin kovin vaikeaa? Ilmeisesti on. Tosin oletan virheellisiä tietoja kylvävien kirjoitusten takana olevan jotain muutakin...

Tänään tuli pitkä esityslista ensi viikon maanantain kunnanhallituksen kokousta varten. Kuukauden lepotauko niistä koitoksista on päättynyt ja arki alkanut. Sunnuntai-illan pääsee jälleen viettämään papereiden parissa. Lauantain olenkin alustajana KD:n vaalipäälliköiden koulutuksessa.

Kotimaan uutisointia on hallinnut Stora-Enson tylyt paperitehtaiden lakkautuspäätökset. Näyttää siltä, että yksi Suomen merkittävimmistä teollisuuden haaroista lipuu rajojen ulkopuolelle. Tosi surullista. Suomi ei pian enää ole metsäteollisuuden suurvalta.